Ghid turistic Sapporo

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, arhitectura, atractii inedite, cladiri administrative, gradina botanica, panorama, puncte de interes

Despre Sapporo

Sapporo este al patrulea oras cu populatia cea mai ridicata din Japonia, si cel mai mare oras de pe coasta de nord a insulei japoneze Hakkaido. Localizat in subprefectura Ishikari, este capitala prefecturii Hokkaido si un oras al Japoniei care tinde spre ordine.

Sapporo este cunoscut in lume pentru ca a gazduit Jocurile Olimpice din anul 1972, primele tinute vreodata in Japonia, si pentru festivalul anual Yuki Matsuri cunoscut international si ca ‘Festivalul de iarna Sapporo’, care atrage peste 2 milioane de turisti din toate partile lumii. Orasul este, de asemenea si caminul pentru Fabrica de Bere Sapporo si faimosii biscuiti cu ciocolata alba supranumiti si “indragostitii in alb”.

Clock Tower este foarte aproape de Statia Odori. Aceasta cladire a devenit un simbol al orasului datorita faptului ca este cea mai veche cladire. Inauntrul are o mica retrospectiva a istoriei sale. Insa, aveti grija, deoarece pentru un motiv oarecare, aceasta cladire este un fel de Mecca pentru turistii japonezi care vin in oras si cred ca o nicio calatorie in Sapporo nu este completa fara o poza in fata Tokeidai-ului, care a fost recent clasata pe locul 3 in topul “cele mai dezamagitoare atractii turistice”. Intrarea este 200 yeni.

Fabrica de ciocolata Ishiya are un tur al cladirii destul de ciudat, dar amuzant, pentru ca se poate vizita de la nivelul de fabricare al ciocolatii la muzeul de jucarii. De asemenea, acolo sunt 2 restaurante, un magazin cu suvenire si un micut robotel. La etajul superior este un bufet de prajituri in restaurant, pentru care inchirierea este de 1500 yeni, dar rezervarile trebuie facute cu 3 zile inainte.

Faimoasa pentru ciocolata alba, care este vanduta sub numele de “ indragostitii in alb” si este disponibila numai in Hokkaido. Intrarea este 600 yeni.

Unul dintre lucrurile pe care le puteti face pe perioada iernii in Sapporo este sa skiati, pentru ca orasul este faimos pentru partiile pe care le are, si sunt accesibile cu ajutorul autobuzului. Niseko, este probabil cea mai buna destinatie pentru ski, aflandu-se la doar doua ore distanta cu autobuzul.

Un lucru important pe care trebuie sa il stiti despre Sapporo este ca in centrul orasului, puteti fuma liberi. Dar fumatul pe strazile publice si in cladirile publice o sa fiti amendati de politistii care patruleaza, asa ca folositi locurile pentru fumat din cafenele. In legatura cu asta, dozatoarele de tigari cer un card de identitate special.

Top obiective turistice Sapporo

Gradina Botanica din Sapparo
Gradina Botanica din Sapparo

Gradina Botanica din Sapparo este unul dintre obiectivele favorite ale turistilor sositi la Sapparo. Parcul care gazduieste peste 4000 de specii de plante...

Turnul cu Ceas din Sapporo
Turnul cu Ceas din Sapporo

Un adevarat simbol al orasului Sapparo si un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat, ceasul turnului din Sapparo a fost achizitionat din Boston in anul...

Universitatatea Hokkaido din Sapparo
Universitatatea Hokkaido din Sapparo

Una dintre cele mai mari universitati din Japonia, Hokkaido gazduia in urma cu peste un secol Colegiul de Agricultura si a devenit, intr-un timp relativ...