Informatii utile Sapporo

Date generale


Moneda: Yen (JPY)
Limba oficiala: Japoneza
Fus orar: GMT 09:00

Sapporo este recunoscuta pentru


plimbari in aer liber
arhitectura
atractii inedite
cladiri administrative
gradina botanica
puncte de interes

Cand este indicat sa vizitati orasul Sapporo

Sapporo are un climat continental umed cu o gama larga de temperaturi intre vara si iarna. Verile sunt in general calde dar uscate si iernile foarte friguroase si inzapezite. Puteti vizita orasul in orice parte a anului. Totusi, orasul este cel mai bun in timpul iernii pentru ca zapada il face unul dintre cele mai populare destinatii de ski din Japonia.

Temperaturi medii lunare in Sapporo, Japonia

Festivaluri si evenimente in Sapporo

Festivalul Zapezii Sapporo se serbeaza in prima saptamana a lunii februarie. Este cel mai mare festival al orasului, si este cunoscut pentru competitia sculpturilor de gheata care atrage turisti din toate colturile lumii pentru a crea cele mai mari si elaborate opere de arta din gheata si zapada. Festivalul ar trebui “savurat” si pe zi, dar si pe noapte deoarece sculpturile sunt luminate. Cand vremea e mai calda si incep sa se topeasca, sculpturile mici sunt refacute in fiecare noapte, pentru ca ele sa fie in conditie perfecta a doua zi.

Daca doriti sa vizitati Sapporo pe perioada festivalului, o sa trebuiasca sa va faceti rezervarile din timp, pentru ca in ultima zi nu o sa mai fie locuri.