Obiective turistice Sapporo

Gradina Botanica din Sapparo

Gradina Botanica din Sapparo este unul dintre obiectivele favorite ale turistilor sositi la Sapparo. Parcul care gazduieste peste 4000 de specii de plante se afla in grija Universitatii Hokkaido, si se intinde pe o suprafata de aproximativ 14 ha. O expozitie ce atrage atetia vizitatorilor parcului este dedicata plantelor medicinale. 

Turnul cu Ceas din Sapporo

Un adevarat simbol al orasului Sapparo si un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat, ceasul turnului din Sapparo a fost achizitionat din Boston in anul 1881. Astazi, turnul gazduieste un interesant muzeu unde puteti afla detalii despre istoria constructiei, dar si proiectii video ce evidentiaza mecanismul de functionare al ceasului, in timp ce la etajul al doilea se afla o spatioasa sala de ceremonii...

Universitatatea Hokkaido din Sapparo

Una dintre cele mai mari universitati din Japonia, Hokkaido gazduia in urma cu peste un secol Colegiul de Agricultura si a devenit, intr-un timp relativ scurt, universitatea imperiala, schimbandu-si numele in Hokkaido incapand cu anul 1947. Astazi, universitatea dispune de 18 facultati sin 11 institutii de cercetare.