Ghid turistic Shimonoseki

Despre Shimonoseki

Shimonoseki a fost in centrul istoriei Japoniei timp de multe secole dar este mai cunoscut pentru mancarurile de fugu, un peste balon pe cat de dragut, pe atat de letal. Pestele contine o toxina de 1.200 de ori mai mortala decat cianura. Si se afla in pielea lor, in ovare si in ficat. Un peste poate omori peste 30 de oameni.

Pentru a ajunge in Shimonoseki trebuie sa luati autobuzul “Visul Fukufuku” care circula peste noapte de la Tokyo si Yokohama. Alt Fukufuku pleaca noaptea din Osaka Umeda. Calatoria dureaza 10 ore si costa 9150 yeni.

Unul dintre locurile cele mai bune locuri de vizitat in Shimonoseki este Akama Jingu un altar dedicat celui invins in Batalia Dano-ura, imparatul Antoko al clanului Heike al carui mormant este la fata locului. Intrarea este libera.

Micuta insula a Ganryujima, situata in largul coastei de est, a fost locul unui duel samuraic eroic intre Miyamoto Musashi si Sasaki Kajiro, doi maestri spadasini.

Unul dintre festivalurile cu artificii ale Japoniei cele mai mari este tinut deasupra Kanmon Straits in fiecare an pe data de 13 august cu peste un million de participanti.

Festivalul Bakan are loc in ultimul weekend din august si se prezinta cu o varietate de bunatati culinare, cu chioscuri de-a lungul strazilor intre gara Shimonoseki si zona Karato, culminand intr-un dans de grup.

Pentru cei care au buget mai redus si doresc sa se cazeze in Shimonoseki, recomandam caminul Hinoyama Youth, cu dusumele de tatami, masina de spalat, uscator si acces gratuit la internet. Un pat costa 3200 yeni, micul dejun 630 yeni.

Hotelul Nishi Washington este un hotel curat, camerele fiind in stil vestic intr-un hotel de business, cu acces la internet si un restaurant shabu shabu. Camera single costa 5800 yeni iar cea dubla 14000 yeni.

Via Inn este un alt hotel cu preturi mai reduse. Un hotel de afaceri decent cu camere mici si placate si acces la internet. Camere de la 5775 yeni simple la 10800 yeni duble.

Shimonoseki