Ghid turistic Takayama

Recomandat pentru: istorie, puncte de interes, arhitectura, plimbari in aer liber, cladiri istorice, cultura, muzee

Despre Takayama

Hida-Takayama, local numit doar Takayama, este un oras de langa nordul Alpilor Japonezi al prefecturii Gifu. Este faimos pentru stilul Edo al strazilor care il are mai mult de un sfert de oras.

Pentru a ajunge in Takayama, trebuie sa luati din Tokyo trenul Tokaido Shinkansen catre Nagoya si apoi sa schimbati trenul cu Wide View Hida – Limited Express pentru a ajunge in Takayama. Totusi, orasul fiind destul de mic, puteti merge pe jos sau puteti inchiria o bicicleta cu 600 yeni/zi.

Hida-no-Sato este un muzeu atractiv in aer liber facut din cladiri adevarate care creeaza un sat traditional de munte. Nu numai ca puteti sa vizitati satul, dar mesterii continua sa lucreze la multe cladiri; puteti sa le cumparati articolele si sa incercati sa ii ajutati la multe activitati.

Takayama Jinya este o imensa, minunata, scoasa din uz, cladire a parlamentului construita inca de pe vremea shogunilor si folosita ca cladire locala guvernamentala pana in anul 1969. Multe camere, la inceputul turului, sunt practic goale, doar cu indicatoare despre ce a fost, cine a fost si ce s-a intamplat in camera. Intrarea pentru adulti este de 420 yeni.

Pentru ceva complet diferit (si iesit din tipar) Tomenosuke este o magazin-galerie de filme stiintifico-fantastice ascunsa la cateva blocuri in nord de gara. Inauntru o sa gasiti recuzita de la cateva filme celebre. Taxa de intrare este de 500 yeni, dar merita toti banii.

Orasul este faimos pentru doua festivaluri: Sanno Matsuri (14-15 aprilie) si Yahata Matsuri (9-10 octombrie). Chiar daca originile festivalurilor sunt necunoscute, se spune ca ele au fost sarbatorite pentru prima oara intre anii 1586-1692 cand familia Kanamori a guvernat zona Hida-Takayama. Festivalul de primavara este asociat cu altarul Hie iar festivalul de toamna cu altarul Sakurayama Hachimangu. Amandoua sunt asemanatoare si sunt caracterizate prin plute mari decorate cu perdele groase, vase de lac si papusi mecanice.

K Takayama este de departe unul dintre cele mai bune camine in Takayama de la deschiderea din 2012. Design-ul este spectaculos, chiar pentru hoteluri. Pentru prima luna ei ofera internet si spalatorie gratuite.

Templul Hida-Takayama Inn Zenkoji. Curat, camere spatioase, fara mese, dar are bucatarie iar proprietarul vorbeste engleza foarte bine. Este un loc foarte bun in care puteti poposi daca doriti sa vizitati orasul. Pretul pentru o camera privata este de 3000 yeni iar pentru dormitor 2500 yeni. Se accepta doar cash.

Top obiective turistice Takayama

Satul Hida no Sato din Takayama
Satul Hida no Sato din Takayama

Satul Hida no Sato este una dintre destinatiile favorite ale turistilor care aleg sa-si petreaca vacanta in Takayama. Numai aici aveti ocazia sa vedeti...

Castelul din Takayama
Castelul din Takayama

Odata ce ati pornit in explorarea orasului Takayama, incercati sa vizitati si cartierele montane din zona de est a orasului, o regiune cu adevarat spectaculoasa,...

Templul Sukyo Mahikari din Takayama
Templul Sukyo Mahikari din Takayama

O constructie impozanta cu un acoperis auriu, in mod sigur nu poate trece neobservata. Este vorba de Templul Sukyo Mahikari, o constructie relativ recenta,...

Muzeul Orasului Takayama
Muzeul Orasului Takayama

Un muzeu cel putin interesant - Takayama Yuatai Kaikan - ar putea sa va atraga atentia prin colectia sa de care alegorice folosite si astazi cu ocazia...

Takayama