Ghid turistic Yatsushiro

Despre Yatsushiro

Yatsushiro este un oras localizat in Kuamoto, Japonia. Este al doilea oras ca marime din Kuamoto si cel mai mare producator de iarba igussa. Orasul s-a industrializat rapid in secolul XX. Fabricile de hartie, ciment si celofibra folosesc resursele naturale locale precum apa, cherestea, lut si piatra de var. Yatsushiro are un port de pescuit si un port comercial care a fost extins inca din anul 1956.

Orasul este cunoscut pentru festivalul Myokensai care are loc anual pe data de 23 noiembrie si include o parada a cailor pe strazile orasului. De asemenea, in fiecare toamna, aici are loc unul dintre cele mai mari focuri de artificii din Japonia.

Fructele banpeiyu sunt specifice orasului Yatsushiro si sunt asemanatoare fructelor de grapefruit, doar ca sunt cu cativa centrimentri mai mari.

Punctul de reper al orasului sunt ruinele Castelului Yatsushiro si portul care ofera o priveliste magnifica a insulelor Amakusa si a fabricii de hartie.

Pentru a ajunge pe munte trebuie sa urcati cele 777 de trepte; avand semne care va marcheaza progresul, bancute pentru a va odihni si magazine, treptele sunt un prilej foarte bun de a face exercitii si de a va testa limitele, ca mai apoi, cand ajungeti sus, sa fiti recompensat cu o panorama uimitoare a orasului !

Langa statia Kyushu se afla Izvorul Fierbinte Hinagu. Are in componenta un spa simplu si un spa cu acid carbonic, temperatura fiind de 40-50 de grade Celsius si se spune ca este bun pentru nevralgie si reumatism.

Hotelul Central Yatsushiro este un loc perfect pentru a poposi peste noapte. Camerele sunt curate si au dimensiuni decente. Ca oricare alt hotel japonez, ei au in fiecare camera periute de dinti, pasta de dinti, sapun, sampon si alte articole de toaleta de care ati putea avea nevoie. Cel mai bun lucru la acest hotel este amplasamentul la 2 blocuri de zona comerciala a orasului, de baruri si de castelul pe care trebuie sa il vizitati pe timp de zi. De asemenea ofera wifi gratuit si are un restaurant in lobby.

Yatsushiro