Ghid turistic Insula Manda

Despre Insula Manda

Manda este o insula din arhipelagul kenyan Lamu, in Oceanul Indian. Asezarea este cunoscuta inca din secolul IX, ca un port prosper, in special datorita comertului pe mare cu negustorii din Golful Persic. Ruine ale cladirilor din acea perioada, construite inclusiv din corali, au fost scoase recent la suprafata de arheologi. Acestia au descoperit de asemenea monede si portelan chinezesc sau obiecte arabe de artizanat, marturie a importantei acestui port la inceputul mileniului I. Ulterior, probabil din cauza lipsei apei potabile, asezarea a fost abandonata, pana in prima jumatate a secolului XIX.

In prezent, Manda este o destinatie turistica spectaculoasa, dar in acelasi timp nepretentioasa, perfecta pentru cei care cauta o vacanta confortabila si exclusivitatea unei insule tropicale. Statiunea este foarte populara printre familii, grupuri de prieteni sau tineri casatoriti, veniti in luna de miere. Insula ofera vegetatie tropicala, plaje virgine si ape de un turcoaz idilic. Sporturile nautice sunt la mare cautare, precum windsurfing, caiac-canoe sau snorkeling. In spatele cocotierilor care “pazesc” plajele, se afla o padure tropicala in miniatura, care gazduieste diverse specii de pasari. Din puncte special amenajate, pot fi vazute in larg balene (in octombrie) si delfini (din decembrie pana in martie).

Atmosfera exclusivista a insulei este data si de faptul ca aici se poate ajunge doar cu feribotul sau avionul. De altfel, aeroportul din Manda deserveste intregul arhipelag Lamu. In insula exista doua resorturi: Manda Bay Lodge si Diamond Beach Village. Primul ofera conditii ideale de relaxare, discretie si liniste, dublate de o bucatarie exclusivista. Acest resort este preferat in special de cuplurile in cautarea unei vacante romantice. Diamond Beach Village, situat de asemenea pe plaja, cu o spectaculoasa vedere la ocean, este pentru persoanele mai active. Resortul incurajeaza chiar experientele de genul Robinson Crusoe, oferind oaspetilor cazare in casute rustice, in care turistul trebuie sa se descurce singur.

Insula Manda