Ghid turistic Malindi

Recomandat pentru: plaja, safari, cazinou, pescuit, snorkeling, relaxare

Despre Malindi

Malindi este un mic orasel in golful cu acelasi nume, la gura de varsare a raului Galana in Oceanul Indian. Situata la 120 de kilometri nord-est de Mombasa, asezarea are o populatie de circa 120.000 de locuitori, impreuna cu satele limitrofe. Malindi a gazduit comunitati Swahili inca din secolul XIV, cand asezarea era un important port al Africii de Est. In 1414, orasul a fost vizitat de exploratorul chinez Zheng He, care a primit cadou de la localnici o girafa, pentru ca in 1498, triburile locale sa incheie un tratat comercial cu celebrul explorator portughez, Vasco da Gama. O biserica ridicata atunci de portughezi inca mai poate fi vizitata. Din acea perioada dateaza si Moscheea Juma dar si un palat aflat pe plaja, foarte apreciat de turisti.

In prezent, Malindi este o localitate care se dezvolta aproape exclusiv in jurul turismului. Cu peisaje idilice, plaje tropicale si numeroase resorturi de lux, statiunea atrage anual mii de turisti, in special italieni. Orasul este deservit de Aeroportul Malindi pe care aterizeaza zilnic curse dinspre Mombasa, Nairobi sau Lamu. Din aceste orase, puteti inchiria si o masina pentru a strabate drumul relativ scurt pana la Malindi. In imediata apropiere a orasului se afla Centrul Spatial Broglio, folosit de italieni in colaborare cu NASA pentru lansarea unor sateliti de telecomunicatii.

Ca in orice statiune litorala, sunteti invitati sa va relaxati la soare, sa incercati diverse sporturi nautice, de la windurfing la snorkeling, sau sa iesiti la pescuit in larg. Centrul vechi al orasului si piata traditionala din Malindi va vor atrage, de asemenea, atentia. In apropiere se afla si Parcul Marin Watamu, o destinatie ideala de o zi pentru amatorii de sporturi nautice. In plus, la o ora de mers cu masina, se afla “Bucatariile Iadului” din Marafa, o spectaculosa formatiune de roci, destinatie care nu trebuie ratata de amatorii de fotografii.

Malindi