Ghid turistic Mombasa

Recomandat pentru: arhitectura, puncte de interes, situri religioase, plimbari in aer liber, fortareata, istorie, simbol turistic

Despre Mombasa

Mombasa este al doilea cel mai mare oras din Kenya, cu o populatie de circa un milion de locuitori. Localizata pe coasta estica a tarii, cu deschidere la Oceanul Indian, asezarea a devenit principala atractie turistica din Kenya, mai ales datorita culturii sale diverse si a plajelor insorite. Clima tropicala a transformat orasul intr-o destinatie perfecta de vacanta pe tot parcursul anului si pentru toate varstele. Data exacta a fondarii asezarii nu este cunoscuta, dar istoricii o plaseaza undeva pe la inceputul secolului IX. In secolul XII, Mombasa era deja un port comercial prosper. Exploratorul Vasco da Gama a fost primul european despre care se stie ca a pus piciorul in oras, in 1498.

Orasul este deservit de Aeroportul International Moi, cu numeroase zboruri spre continentul european. Mombasa a fost ocupata de portughezi, arabi si britanici. Mostenirea culturala a colonialistilor se poate observa astazi cu ochiul liber, in arhitectura locala.

Printre principalele atractii ale orasului se afla Centrul Bombolulu, unde persoanele cu dizabilitati creaza bijuterii, textile sau alte obiecte de artizanat, produse foarte apreciate de turisti. In oras se afla si un Templu Hindus, la mare cautare printre vizitatori, dar si mai multe ruine ale unor foste forturi portugheze. O experienta de neuitat va poate oferi Vechiul Oras, cu cladirile sale incarcate de istorie, transformat intre timp intr-o zona plina de restaurante si magazine cu suveniruri. Diani Beach, cu o lunga traditie in sporturi nautice, si Tiwi Beach, o zona mai putin populata, dar fermecatoare, sunt principalele plaje din Mombasa.

In zona plajelor veti descoperi numeroase terase si restaurante, care noaptea prind viata, fiind o optiune buna pentru o petrcere nocturna. Mombasa este recunoscuta pentru diversitatea bucatariei sale, cu preparate traditionale swahili, indiene, chinezesti, coreene sau italiene. Preparatele din peste proaspat tin capul de afis la majoritatea restaurantelor.

Mombasa