Ghid turistic Fanning

Despre Fanning

Daca va doriti sa petreceti vacanta intr-un loc linistit, departe de aglomeratia din marile orase, atunci Insula Fanning este optiunea potrivita. Ea este situata in Kiribati, fiind o destinatie care se intinde pe un teritoriu relativ restrans. Mai mult, potrivit ultimului recensamant, se pare ca aici nu locuiesc mai mult de o mie trei sute de oameni.

Localnicii care traiesc pe Insula Fanning spun foarte des despre aceasta ca s-ar numi si Tabaueran, un cuvant care inseamna de fapt Urma cereasca. Cand veti ajunge pe Insula Fanning chiar veti avea senzatia ca ati ajuns intr-un colt de rai, intrucat peisajele naturale sunt deosebite. In primul rand, cel mai puternic atu al acestei destinatii turistice este reprezentat de plaje si de apele care inconjoara insula. Nisipul este curat si fin, iar apele sunt albastre si foarte limpezi. Mai mult, se poate spune despre Insula Fanning ca este un paradis al sporturilor nautice, pentru ca aici veti putea practica snorkelingul, veti putea avea parte de o plimbare pe apa cu vaporasul sau puteti face KayaKanoe. Printre activitatile de care va mai puteti bucura pe Insula Fanning se numara de asemenea si gratarele pe plaja, voleiul sau excursiile cu bicicleta prin imprejurimi, intrucat Tabaueran dispune de cateva centre in care se inchiriaza biciclete. In ceea ce priveste practicarea surfului, trebuie sa stiti ca pentru acest lucru aveti nevoie de un permis special eliberat de cei din conducerea asezamantului.

Cazarea nu va fi o problema cand veti veni pe Insula Fanning. Puteti alege intre cele trei complexuri pentru turisti. Este vorba de A la belle etoile, Chuck Corbert Guesthouse si Teieka Guesthouse. Cat despre modalitatea de plata, este important sa stiti ca pe Insula Fanning se utilizeaza dolarul australian, iar cu localnicii veti putea vorbi in limba engleza.

Fanning