Ghid turistic Tarawa

Recomandat pentru: pescuit, laguna, alte atractii

Despre Tarawa

Tarawa este un atol din Republica Kiribati, in Oceanul Pacific Central. Este vorba de o destinatie turistica adresata in special celor pasionati de aventura. Tarawa este format din partea de nord, care este in stransa legatura cu cateva insule din Grupul Gilberrts, dar si din partea de sud, acolo unde se afla si capitala Kiribati, in care locuiesc peste cincizeci de mii de oameni, adica aproximativ jumatate din intreaga populatie a tarii. Un aspect important referitor la Tarawa este acela ca locul a devenit cunoscut in urma unei batalii importante care a avut loc aici in cel de-al doilea Razboi Mondial. Intre timp, destinatia a devenit una foarte linistita si pasnica, in care nu mai au loc lupte sangeroase.

Principalul atu de care dispune Tarawa este acela ca dispune de o laguna foarte intinsa si foarte frumoasa. Ea are o suprafata de circa 500 de kilometri patrati, fiind cunoscuta de asemenea si pentru reciful sau deosebit. E bine de stiut faptul ca apa este populata de foarte multi pesti de diferite culori si marimi si de cele mai multe ori ii puteti chiar vedea. In imprejurimi veti descoperi o vegetatie foarte bogata, care include papaya si bananieri, dar si nuci de cocos si alti arbori interesanti. De aceea, este indicat sa aveti aparatul foto la dumneavoastra cand veniti aici.

Mitologia Kiribati este foarte interesanta si daca va veti imprieteni cu localnicii veti afla povesti foarte frumoase despre Tarawa. Se spune ca primii locuitori ai acestui teritoriu ar fi fost de fapt niste spirite, dar ca oamenii adevarati au sosit aici abia acum cateva mii de ani, intrucat locurile in care traiau nu mai erau destul de bogate pentru ei. Sapaturile arheologice au scos insa la suprafata faptul ca Tarawa ar fi un loc populat inca dinainte de Hristos, din anul 200. Se pare ca localnicii au fost inca de la inceput foarte puternici si ambitiosi, pentru ca si-au construit case din materialele pe care le-au gasit pe insula, fara alte ajutoare sau unelte. Thomas Gilbert, capitanul unei nave numite Charlotte a fost primul european care a descris Tarawa dupa ce a venit aici intr-o vizita in luna iunie a anului 1788. El a numit-o “Insula Matthew”, dupa propria sa ambarcatiunie. Ulterior, pe 1 ianurie 1911, in Tarawa se deschide primul oficiu postal, lucru care face mult mai usoara comunicarea cu celelalte zone ale lumii.

Nu intotdeauna Tarawa a fost un loc linistit si independent. De exemplu, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial teritoriul a fost ocupat de japonezi. In prezent, Tarawa este o destinatie turistica foarte frumoasa, asupra careia si-au pus amprenta toate evenimentele vremii. Cu plaje intinse si frumoase, desi nu sunt foarte bine amenajate deocamdata, Tarawa isi deschide larg portile pentru cei ce doresc sa o viziteze.

In ceea ce priveste cazarea, aici veti gasi cateva hoteluri cu preturi pentru toate buzunarele. De aceea, va recomandam sa nu ezitati sa veniti in Tarawa, pentru ca merita. Cu siguranta va veti relaxa si veti petrece timp de calitate cu cei dragi!

Tarawa