Cum se ajunge in Kosovo

Calatoria cu avionul in Kosovo

In cazul in care preferati sa ajungeti mai repede in Kosovo, puteti opta pentru calatoria cu avionul. Aeroportul International Otopeni din Bucuresti pune la dispozitia turistilor o cursa directa cu aterizare la Aeroportul International Pristina, situat in capitala tarii.

Pretul tichetului de zbor variaza intre 50 si 100 de euro de persoana, in functie de mai multe aspecte: data anticipata de rezervare a acestuia, clasa la care zburati Low Cost sau Business, compania aeriana pentru care optati si daca luati un bilet de avion dus intors, beneficiind astfel de o reducere substantiala de aproape jumatate din pretul normal al biletului. De la Aeroportul Pristina puteti lua unul din autobuzele care merg din zece in zece minute pana in centrul orasului. De aici puteti sa va deplasati spre destinatia aleasa, atat cu trenul cat si cu autocarul.

Calatoria cu trenul in Kosovo

Persoanele care prefera transportul pe cale feroviara pana in Kosovo, pot lua trenul din Gara de Nord - Bucuresti cu capat de linie la Gara din Belgrad. De aici pot lua un autocar care merge pana la Pristina. Tren direct din Romania pana la Kosovo nu exista inca.

Pretul tichetului de calatorie de la Bucuresti pana la Belgrad variaza intre 25 si 50 de euro de persoana, iar pretul tichetului de calatorie cu autobuzul de la Belgrad pana la Pristina este de 10 euro de persoana. Calatoria cu trenul va dura aproximativ jumatate de zi.

Calatoria cu automobilul in Kosovo

Turistii care vor sa calatoreasca pana la Kosovo cu propriul mijloc de transport sau cu autocarele in excursiile organizate, trebuie mai intai sa se intereseze care este cel mai bun traseu de urmat. Distanta dintre Bucuresti si capitala acestei tari este de aproximativ 603 kilometri depinzand de ruta pe care o parcurgeti si timpul estimativ al calatoriei este de 12 ore.

In general, soferii de autocare care fac curse saptamanale spre aceasta destinatie opteaza pentru traseul: Bucuresti – Ruse – Sofia – Nis – Pristina. Din capitala tarii veti fi directionati cu ajutorul indicatoarelor, spre destinatia aleasa. Cand intrati pe teritoriul acestei tari nu uitati sa va achizitionati vigneta.