Ghid turistic Pristina

Recomandat pentru: cultura, plimbari in aer liber, arhitectura, istorie, muzee, parc, relaxare

Despre Pristina

Pristina este capitala si cel mai mare oras din Kosovo. Daca vreti cu adevarat sa intrati intr-o lume de razboaie si lupte crancene, sa va imaginati oamenii care au trecut aici prin diferite dezastre, sa treceti prin locul unde au fost aruncate atatea bombe si sa vedeti un oras care a rezistat cu brio asupra greutatilor prin care a trecut, atunci Pristina este destinatia dumneavoastra de vacanta perfecta. La cativa kilometri de muntii Sar, la cativa kilometri de lacul Bodovac, intre marile orase Obilic si Kosovo Polje, se afla renumitul oras Pristina.

Pristina este de asemenea si un foarte important reper datorita faptului ca acesta este centrul cultural, administrativ si educational din Kosovo.

Legenda spune ca, demult, pe vremea romanilor, exista un vechi oras care a fost distrus si de aici, in locul lui s-a nascut orasul Pristina. Trecand cu dificultate printre cele doua mari Razboaie Mondiale, orasul a suferit nenumarate pagube, dar cu timpul orasul a fost refacut.

In frumosul oras puteti vizita numeroase monumente istorice si arheologice: Muzeul din Kosovo, Turnul cu Ceas, Parcul Orasului Pristina (Parcul Germia), Piata Maica Tereza, Biblioteca Nationala, Muzeul de Etnografie.