Informatii utile Kuweit

Date generale


Capitala: Kuweit
Moneda: Dinar kuweitian (KWD)
Limba oficiala: Araba
Fus orar: GMT 03:00
Religie: Musulmani (74.1%), Crestini (14.3%), Hindusi (8.5%), Alte religii (3.1%)

Kuweit este recunoscuta pentru


arhitectura
arta
puncte de interes
atractii inedite
divertisment
cultura
expozitii

Cand este indicat sa vizitati Kuweit

In Kuweit, sezonul de primavara, mai ales in luna martie, este foarte placut, existand doar cateva ploi torentiale ocazionale. Vanturile frecvente din nord-vest sunt reci iarna si primavara si calde in vara. In timpul verii, temperaturile din Kuweit sunt intotdeauna mai mari de 25 de grade Celsius. Cea mai mare temperatura inregistrata este cea de 67 de grade Celsius. Iarna se inregistreaza temperaturi cuprinse intre 7 si 21 de grade Celsius.

Temperaturi medii lunare in Kuweit

Ce sa luati in bagaj

Daca veti calatori vara in Kuweit, este inutil sa va mai spunem sa va luati haine cat mai subtiri si deschise la culoare. Temperaturile ridicate vor deveni insuportabile daca nu aveti ceva cu care sa va acoperiti capul. Un sal sau o esarfa sunt binevenite daca aveti de gand sa faceti expeditii in desert. Tineti cont de faptul ca noaptea temperaturile scad destul de mult, in comparatie cu cat de ridicate sunt in timpul zilei. Chiar daca iarna temperaturile nu scad sub 7 grade, trebuie sa aveti haine groase la dumneavoastra. Pentru o calatorie in timpul toamnei sau al primaverii, hainele din bagajul dumneavoastra trebuie sa fie cele pe care le aveti un dulap pregatite pentru o vara in Romania.

Cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le aveti la dumneavoastra sunt actele. Pasaportul, viza cartea de identitate, permisul de conducere, daca este cazul, sunt elementare in calatoria in orice tara. 

Shopping in Kuweit

Kuweitul este o tara care nu aplica taxe si impozite, asadar taxa pe valoare adaugata nu exista in aceasta tara. Datorita acestui fapt veti fi tentati sa faceti cat mai multe cumparaturi din magazine si bazaruri. Din pacate, cand veti ajunge acolo veti constata ca obiectele sunt relativ scumpe, mai ales cele facute la comanda, cele unicat sau cele importate. Transportul obiectelor din afara tarii poate fi si el destul de costisitor, asa ca faceti cumparaturi cu intelepciune.

Cel mai mare mall din Kuweit este The Avenues. Este unul dintre cele mai mari centre comerciale din intregul Orient Mijlociu, avand o multitudine de magazine de imbracaminte si de electronice, precum si un magazin Ikea si unul Carrefour. In acest mall veti gasi si cea mai buna experienta cinematografica pe care ati putea-o avea in Kuweit, cu sali VIP, scaune cu masaj si un “majordom” personal.

Alte mall-uri populare din Kuweit sunt Marina Mall, in Salmiya, Souq Sharq, in Sharq, 360 Mall, din Jinoob al Surra si Al-Kout Mall, din Fahaheel, care este faimos pentru fantanile muzicale.

Daca doriti sa cumparati obiecte traditionale, va recomandam Al-Mubarakiya, din mijlocul capitalei Kuweitului.

Viza turistica pentru Kuweit

Cetatenii romani au nevoie de viza pentru a calatori in Kuweit. Pentru obtinerea vizei este necesar sa mergeti la Ambasada Kuweitului in Romania, Sectia Consulara. Acolo va trebui sa completati o cerere, pe care o puteti descarca si de pe site-ul ambasadei si sa depuneti diverse documente, precum cazierul judiciar. Daca aveti pe pasaport viza de intrare in Israel va trebui sa il schimbati, deoarece tuturor cetatenilor care au stampile israeliene pe pasaport le este interzisa intrarea in Kuweit.

O alta varianta pentru obtinerea vizei turistice este eliberarea acesteia de pe Aeroportul International Kuweit. Aceasta procedura va va costa aproximativ 15 euro. Viza este eliberata pentru o perioada de 90 de zile si nu poate fi prelungita, aceasta fiind acordata pentru o singura intrare pe teritoriul acestei tari. Cetatenii romani care doresc prelungirea perioadei de sedere sunt nevoiti sa paraseasca teritoriul statului Kuweit la expirarea termenului de 90 de zile si sa solicite o alta viza de intrare.

Pentru evitarea situatiilor in care Politia de Frontiera de pe Aeroportul International Kuweit sa nu va acorde viza, va recomandam sa renuntati la utilizarea pasaportului temporar.