Ghid turistic Salmiyah

Despre Salmiyah

Salmiyah, cunoscut si sub titulatura de Salamyia sau Al-Slamyiah, este un district, parte a Guvernoratului Hawalli. Situat la numai 12 kilometri de Kuwait City, este una dintre cele mai vaste regiuni ale tarii, compusa din zona comerciala si zona rezidentiala a orasului. Impartit in 12 cartiere, orasul este un important centru de afaceri imobiliare, cunoscand o dezvoltare uluitoare, spre sfarsitul anilor 2000. Salmiyah este si gazda a numeroase moschee, un acvariu, un centru stiintific, cinema, stadion de fotbal, centre medicale si centre de afaceri, precum si o biserica de rit romano-catolic.

Istoria orasului se leaga de invazia strainilor, ce au venit aici incepand cu anii 60, invazia fiind benefica orasului datorita faptului ca marea majoritate a celor veniti aici, au fost mari si mici investitori, care au contribuit decisiv la dezvoltarea econimica si culturala a orasului, dar au si atras in oras scoli renumite si mari universitati, oferind copiilor acestora accesul la studiu, la un nivel inalt.

Orasul va mai ofera si un parc de distractii, echipat cu facilitate de ultima generatie, parc ce se afla situat in arondismentul 5. Cele mai renumite mall-uri din oras sunt Souk Salmiya Mega-mall, Marina Mall si Omniya Mall. Soseaua spre Golf, va ofera peisaje superbe.

In completarea locurilor destinate cumparaturilor, strada Salem Al-Mubarrak, vine sa va intampine ca un mall in sine, de aici putand achizitiona produse diverse, de la suveniruri pana la obiecte electronice si elctrocasnice. Zona este o continuare in istorie, a nu mai putin celebrelor bazare traditionale din trecut, asemanator cu cel situate in Kuwait City, Jleeb Al-Shuyoukh. Aceste bazare erau renumite in trecut pentru bijuteriile din aur si argint, diamante, perle ce erau comercializate aici. Astazi, pe langa brandurile locale ce ofera spre vanzare toata gama de bijuterii, marile case de bijuterii si-au deschis filiale, in recent renovatele zone ale orasului, destinate comertului de top. Multe dintre aceste moderne centre, au fost renovate, astfel incat atmosfera trecutului oriental, vine sa se imbine in mod fericit, cu arhitectura moderna a cladirilor construite azi din otel si sticla.

In Slamiyah, veti putea gasi centrele unor renumite unitati de invatamant, Universitatea Americana, Scoala Engleza, Academia Anglo-Indiana sunt cateva dintre cele mai notabile prezente, ce isi au sediile aici.

Stadionul National, are in componenta diverse facilitati pentru amatorii de sport, un teren de fotbal, dar si un teren de cricket, ca va ofera ocazia sa va relaxati intr-un mod activ.

Oferta de cazare este cu adevarat naucitoare, Hotel Ibis, Hotel Missoni, Safir, Shiik Flamingo, Ritz, Ghani Palace, Arinza, Boudi si International Hotel, fiind la dispozitia turistilor, cu servicii si conditii de lux.

Nici oferta locurilor de luat masa, nu este mai prejos, pe langa hotelurile care au propriile restaurante, intalniti Avanti Palace, Naranj, Safena, Maharani, Royal Taj Mahal, Luna Café & Restaurants, Marroosh Food si China Garden, fiind favoritele locuri ale turistilor aflati in oras.

Daca doriti sa vizionati un film, orasul va ofera peste 40 de cinamotografe, pe o raza de circa 100 de kilometri, Muhallab Cinescape, 360 Cinescape, Cinema Complex, Khaitan Cinema fiind locuri perfecte pentru vizionare, unele dintre acestea fiind 3D.

Pentru amatorii de plimbari in parcuri sau locuri publice, orasul va pune la dispozitie peste 200 de parcuri si gradini publice, cele mai cunoscute fiind Salmiya Park, Marina Park, Al-Sha’ab Park, Baghdad Park, Jabriya Garden si Rumaithiya Public Park.

Si transportul este deosebit de dezvoltat, cele doua sosele 4th Ring Road si 5th Ring Road, legand orasul de principalele zone ale regatului, dar si de principalele orase din zona adiacenta. Oferta taxiurilor este si ea foarte vasa, datorita multiplelor companii private, ce opereaza in zona, preturile sunt foarte accesibile. Kuwait Public Transportatin Company si City Bus sunt cele doua companii de transport public ce opereaza in oras si spre marile centre din apropiere.

Daca sunteti genul de turist iubitor de orase care imbina armonios trecutul misterios al Orientului, cu prezentul zilelor noastre, Salamiyah este destinatia perfecata pentru dumneavoastra.

Salmiyah