Informatii utile Laos

Date generale


Capitala: Vientiane
Moneda: Kip (LAK)
Limba oficiala: Laotiana
Fus orar: GMT 07:00
Religie: Budisti (66%), Alte religii (34%)

Laos este recunoscuta pentru


arhitectura
arta
cultura
lacasuri de cult
puncte de interes
cladiri istorice
expozitii

Cand este indicat sa vizitati Laos

In Laos se disting doua anotimpuri, sezonul uscat, care dureaza din octombrie pana la sfarsitul lunii aprilie, si sezonul ploios, care dureaza din mai pana in septembrie. In general, lunile martie – aprilie (35º) si mai-iunie sunt cele mai calduroase. De regula, in Laos puteti sa va programati vacanta in orice luna a anului. Chiar si in anotimpul ploios, lunile mai–iunie, temperaturile raman foarte ridicate. Precipitatii se inregistreaza in regiunile sudice ale tarii. Sezonul turistic de varf dureaza din noiembrie pana in martie. De asemenea, la jumatatea lunii aprilie, cand se sarbatoreste Anul Nou in Lao, este dificil sa gasiti cazare, iar mijloacele de transport sunt supraaglomerate. Pentru a evita ploile, dar si temperaturile foarte ridicate, e bine sa va programati vacanta in regiunile sudice din Laos, incepand din noiembrie pana in februarie, iar zonele muntoase, din nordul tarii, sunt foarte placute intre lunile mai si iulie.

Temperaturi medii lunare in Laos

Ce sa luati in bagaje

Ca regula generala, cand vizitati aceasta tara este bine sa nu va lasati dominati de idei preconcepute. Flexibilitatea si umorul va pot transforma vacanta in Laos intr-o experienta de neuitat. Indiferent de luna in care va programati vacanta, e bine sa aveti in bagaj o jacheta impermeabila si o umbrela. De asemenea, pentru temperaturile ridicate de peste zi, aveti nevoie de sandale, incaltaminte cat mai usoara, tricouri din in si bumbac. Mai adaugati o harta cat mai detaliata, solutii contra tantarilor, lanterna (pentru situatiile cand se intrerupe curentul), ochelari de soare, creme de protectie, dar si produse de igiena personala.

Viza turistica in Laos

Pentru a intra in Laos aveti nevoie de pasaport cu valabilitate de minim 6 luni de la intrearea in tara, iar viza se poate obtine la intrarea in tara (VOA), cu valabilitate de 1 luna, pentru care platiti 30 USD, iar daca obtineti viza de la Ambasada, achitati 20 USD, cu valabilitate de 3 luni.