Ghid turistic Savannakhet

Recomandat pentru: temple, lac, alte atractii

Despre Savannakhet

Savannakhet este un oras din partea de Vest a tarii Laos si capitala provinciei cu acelasi nume. Populatia sa este de aproximativ 120.000 de locuitori si este al doilea oras, ca marime, din Laos.

Fostul presedinte al Laos-ului, Kaysone Phomvihane, s-a nascut in acest oras, Savannakhet. Acesta a fost liderul revolutiei care a avut loc in anul 1955 si, din cauza acestui fapt, el a ajuns adanc in inimile locuitorilor, devenind Primul Ministru al republicii intre anii 1975 si 1991, iar, mai apoi, presedinte din anul 1991, pana la moartea sa, in anul 1992. Kaysone Phomvihane a fost, si va ramane, cea mai importanta persoana din istoria Laosului, deoarece a reusit sa invinga regimul comunist.

Desi orasul este destul de linistit si inca mai are o alura comunista si cateva detalii arhitecturale ale coloniei franceze, acesta a inceput sa creasca destul de mult, din punct de vedere economic, din cauza ca se afla foarte aproape de Thailanda. Economia Thailandei a crescut atat de mult in ultima perioada, incat chiar si orasele din imediata apropiere, cum ar fi Savannakhet, au suferit cresteri cu privire la infrastructura si numarul de turisti.

Populatia orasului Savannakhet este formata, in principal, precum mai toate orasele din aceasta tara, de nativi din Laos, thailandezi, vietnamezi si chinezi. Totusi, toti locuitorii sunt foarte amabili, iar odata ce veti ajunge dumneavoastra pe aceste teritoriu va veti da seama, de unul singur, de acest fapt.

Exista multe cladiri deosebite in Savannakhet, care atesta superbitatea constructiilor din Laos si, totodata, din Asia. Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Savannakhet este un templu budist, care dateaza din secolul al XV-lea. Pe langa acesta, puteti vizita si alte temple extrem de impresionante, cum ar fi Wat Sainyaphum, un templu chinez, o biserca catolica si, de asemenea, o moschee. Asadar, este lesne de inteles ca exista o varietate de religii in acest oras din Laos, dar, spre deosebire de alte locuri din Asia, toti localnicii traiesc intr-o armonie ce nu poate fi descrisa in cuvinte.

Exista mai multe moduri prin care puteti ajunge in Savannakhet. Una dintre metode este aceea de a traversa podul „Second Thai-Lao Friendship Bridge”. Acesta are o lungime de 1.600 de metri si are ca scop direct dezvoltarea turismului, atat pentru Thailanda, cat si pentru Laos, in special Savannakhet. Acest pod reprezinta un exemplu de ingenuozitate arhitecturala, partea financiara fiind suportata, in mare parte, de catre Guvernul din Thailanda.

Clima din Laos este una tropicala si uscata, pe toata durata anului existand, practic, o temperatura constanta. Aceasta oscileaza, adeseori, intre valorile de 25 si 30 de grade Celsius, in functie de anotimp. De fapt, sunt doar doua anotimpuri din Savannakhet, cel umed si cel uscat. Pe perioada anotimpului umed ploua extrem de mult, in timp ce pe perioada celui uscat pot trece si cateva luni fara ca localnici sa poata vedea un strop de ploaie. Perioada anotimpului umed este din Aprilie pana in Octombrie, in timp ce in restul anului are loc anotimpul uscat.

In ultimii ani, Savannakhet s-a dezvoltat destul de mult, din punct de vedere economic. Un impact destul de mare l-a avut podul care uneste acest oras de Thailanda, dar si de investitiile pe care oamenii de afaceri le-au facut. Centrul istoric este un astfel de exemplu, unde se pot gasi multe restaurante, fast-fooduri, hoteluri, si asa mai departe. Mai mult decat atat, intregul centru istoric a fost reconsolidat, pentru a putea, astfel, creste turismul din acest oras si, totodata, din Laos.

Savannakhet