Informatii utile Lesotho

Date generale


Capitala: Maseru
Moneda: Loti (pl.
Limba oficiala: Sotho, Engleza
Fus orar: GMT 02:00
Religie: Crestini (96.8%), Alte religii (3.2%)

Lesotho este recunoscuta pentru


cazinou
istorie
natura
palat

Cand este indicat sa vizitati Lesotho

Cum conditiile meteo reprezinta un factor important pentru un concediu reusit, atunci trebuie sa stiti ca in Lesotho, precipitatiile cele mai importante se inregistreaza in timpul verii, intre octombrie si aprilie. Cu toate acestea, nu este o perioada contraindicata concediului, pentru ca temperaturile sunt placute, dar daca itinerariul dvs. de vacanta presupune si excursii montane, atunci trebuie sa stiti ca aici temperaturile pot scadea pana la limita de inghet. Temperaturile se situeaza in timpul noptilor de iarna, intre 15° si 20° C. Oricum, perioada ideala pentru o vacanta in Lesotho, este intre octombrie si martie, cu temperaturi cuprinse intre 25 si 30°C, in timpul zilei. Si august este o luna potrivita pentru vacanta, cand natura are culori dintre cele mai diverse.

Temperaturi medii lunare in Lesotho

Ce sa luati in bagaj

Bagajul dvs. pentru o vacanta in Regutul Lesotho trebuie sa cuprinda, in principal, imbracaminte confortabila, in culori neutre, care sa se preteze atat la temperaturile scazute din zonele montane, cat si pentru zilele ploioase, tara fiind recunoscuta pentru o clima destul de capricioasa. Nu uitati incaltaminte adecvata pentru excursiile montane, o jacheta mai groasa si una impermeabila pentru zilele cu umiditate crescuta, o palarie de soare, plus crema de protectie solara. Bineinteles, nu uitati camera foto, un binoclu si o trusa de prim ajutor. Ca regula generala, puteti adopta tinute sport, iar pentru vizitele in oras, sunt potrivite tinutele casual in care va simtiti cel mai bine. Pentru iesirile la restaurant, puteti adopta si tinute mai sofisticate.

Viza turistica in Lesotho

Turistii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in Regatul Lesotho, trebuie sa obtina viza de intrare de la Ambasada Romaniei din Pretoria sau de la Consulatul General al Romaniei de la Cape Town, deoarece Regatul nu are reprezentanta diplomatica la Bucuresti. Pentru obtinerea vizei, trebuie sa prezentati pasaportul cu o valabilitate de minimum 6 luni de la solicitarea vizei, la care trebuie sa adaugati taxa de eliberare a acesteia in valoare de 100 USD, plus un certificat medical in care trebuie sa bifati efectuarea unor vaccinuri specifice.