Cum se ajunge in Cesis

Calatoria cu avionul la Cesis

Persoanele care prefera varianta unui zbor cu avionul pot opta pentru o cursa Bucuresti-Riga, nefiind zboruri directe pana la Cesis. Dupa ce ati ajuns pe Aeroportul din Riga, puteti opta pentru o alta cursa aeriana, cu aterizare la Aeroportul din Aloja. Acesta este situat la 50 de kilometri de Cesis si de acolo puteti lua un autocar care va va duce exact pana in centrul orasului. In cazul in care doriti sa luati de la Riga alt mijloc de transport, puteti opta pentru inchirierea unei masini sau pentru o calatorie cu trenul sau autocarul.

Pretul biletului de avion de la Bucuresti la Riga variaza intre 150 si 200 de euro, in functie de rezervarea cu perioada anticipata a zborului, de clasa la care doriti sa mergeti, Low Cost sau Business, si daca optati pentru un bilet dus intors, beneficiind in acest mod de o reducere substantiala de aproximativ 50 de euro reducere.

Pretul biletului de autobuz de la Aloja la Cesis va costa aproximativ 5 euro, echivalentul a 7 latsi, si veti ajunge in aproape 50 de minute. In cazul in care doriti sa inchiriati o masina din capitala Letoniei, costul este de aproximativ 20 de euro pe zi, echivalentul a 27 de latsi, in functie de autoturismul pentru care optati si de perioada de inchiriere a acestuia.

Calatoria cu trenul la Cesis

Persoanele care prefera mai mult calatoria pe cale feroviara pot opta pentru transportul cu trenul care pleaca de la Gara de Nord - Bucuresti si are capat de linie la Riga. Nu exista un tren direct din Romania pana la Cesis. Din capitala Letoniei puteti opta pentru a merge mai departe atat pentru inchirierea unei masini, cat si pentru un autocar sau un alt tren.

Pretul biletului de tren de la Bucuresti pana in Riga variaza intre 100 si 150 de euro, in functie de data anticipata de rezervare a biletului, clasa la care doriti sa mergeti si daca ati cumparat un bilet dus intors, beneficiind astfel de o reducere de aproximativ 30 % din pretul actual al biletului de tren. Calatoria din Romania pana in Letonia va dura aproape o zi si jumatate, in functie de cat de mult veti intarzia la vama.

Pretul biletului de autocar de la Riga pana la Cesis costa aproximativ 20 de euro, echivalentul a 25 de latsi, si veti ajunge intr-o ora.

Calatoria cu autoturismul la Cesis

Daca vreti sa plecati in excursie pana la Cesis cu propriul dumneavoastra autoturism sau cu autocarele care ofera excursii organizate frecvente in acest oras, trebuie mai intai de toate sa va interesati care este cel mai bun traseu rutier.

In general, soferii autocarelor care merg in aceasta asezare urbana parcurg traseul Romania – Ungaria – Slovacia – Polonia – Lituania – Riga – Cesis. Odata ajungi in capitala Letoniei, veti fi directionati cu ajutorul indicatoarelor catre Cesis. Distanta de parcurgere de la Bucuresti pana la Cesis este de 1800 de kilometri si veti ajunge in aproximativ o zi si 3 ore, in functie de cat de mult sunteti retinuti la vama si de cat de dese sunt stationarile pe care le faceti.

Cand intrati pe teritoriul leton va trebui sa prezentati cartea de identitate si sa va achizitionati vigneta, altfel riscati sa fiti amendati. De asemenea, nu uitati sa aveti asupra dumneavoastra trusa de prim ajutor, triunghiul si vestele reflectorizante. Centura de siguranta este obligatorie atat pentru persoanele care stau in fata cat si pentru cei care stau in spate. Un lucru foarte important, cand in intrati in Letonia, este sa nu aveti asupra dumneavoastra detectoare radar, deoarece acest lucru este considerat infractiune in Letonia.