Cum se ajunge in Letonia

Calatoria cu avionul in Letonia

Companiile aeriene ofera amatorilor curse directe cu aterizare la Aeroportul din Riga, capitala Letoniei. De aici, puteti opta pentru orice mijloc de transport doriti, pentru a ajunge la destinatia propusa, variantele fiind masina inchiriata, autocarul sau trenul.

Pretul biletului de calatorie de la Bucuresti pana la Riga este de aproximativ 200 de euro, in functie de perioada in care zburati si daca ati luat anticipat biletul, de confortul de care doriti sa dispuneti si daca optati pentru un bilet dus intors, beneficiind astfel de o reducere substantiala de aproximativ 30 % din pretul normal al biletului de avion. Calatoria va dura aproximativ o ora si jumatate.

In cazul in care destinatia dumneavoastra este chiar capitala Letoniei, puteti sa va deplasati de la Aeroport pana in centrul orasului, cu ajutorul autobuzului numarul 22, calatoria durand jumatate de ora. Pretul biletului de autobuz este de 8 euro de persoana.

Aeroportul International din Riga este cel mai mare aeroport din Letonia, avand anual peste cinci milioane de pasageri.

Calatoria cu trenul in Letonia

Persoanele care iubesc sa calatoreasca pe cale feroviara, pot opta pentru trenul cu plecare din Gara de Nord din Bucuresti si capat de linie Riga, capitala Letoniei. Trenul pleaca din capitala Romaniei, la orele 22 ale serii si calatoria va dura aproximativ o zi si jumatate, in functie de cat de mult veti fi retinuti la vama.

Pretul biletului de tren variaza intre 100 si 150 de euro, in functie de data anticipata de rezervare a biletului, de clasa la care mergeti si daca optati pentru un bilet de tren dus intors, fapt care va va aduce cu siguranta o reducere substantiala de aproximativ 25% din pretul actual al biletului. Din capitala Letoniei, puteti sa mergeti mai departe spre destinatia propusa, atat cu ajutorul trenului, cat si cu autobuzul.

Calatoria cu autoturismul in Letonia

In cazul in care doriti sa calatoriti cu masina sau cu autocarele care fac frecvent excursii organizate spre Letonia, trebuie mai intai sa stiti care este traseul optim pentru dumneavoastra. Majoritatea autobuzelor care pleaca din Romania cu destinatia Letonia, opteaza pentru traseul rutier: Bucuresti – Ungaria – Slovacia – Polonia– Letonia. Distanta dintre Romania si capitala Letoniei este de 1720 de kilometri si daca mergeti cu o viteza medie de 75 de km la ora, veti ajunge aproximativ 25 de ore. Timpul estimativ de parcurgere a distantei dureaza si in functie de cat de mult sunteti retinuti la vama si de cat de dese sunt stationarile pe care le faceti.

Cand ajungeti pe teritoriul Leton nu uitati sa va achizitionati vigneta, altfel veti primi o amenda drastica daca nu o prezentati, in cazul unui control de rutina. Alte taxe de drum nu veti plati pana la destinatia propusa. Pentru a intra in tara nu este nevoie de pasaport sau de viza, puteti trece doar cu cartea de identitate. In cazul in care va luati in excursie si un animal domestic precum pisica sau cainele, va trebui sa prezentati un pasaport pentru animale si carnetul de sanatate.

In cazul in care luati amenda de la politia Letona, o puteti plati la fata locului. In general trebuie sa aveti grija sa nu depasiti viteza maxima admisa, deoarece puteti primi amenda chiar daca ati depasit foarte putin viteza legala. De asemenea, pe timp de zi nu uitati sa va aprindeti luminile de intalnire si puneti-va centura de siguranta, altfel amenzile sunt usturatoare. In cazul in care calatoriti pe timp de iarna, trebuie sa stiti ca anvelopele de iarna sunt obligatorii, iar pe timp de vara, din luna mai pana in luna octombrie sunt strict interzise anvelopele cu ghimpi.

Un aspect foarte important de care trebuie sa tineti cont cand calatoriti in Letonia, este ca folosirea si detinerea detectoarele de radar sunt interzise prin lege, considerandu-se infractiune in cazul in care le aveti asupra dumneavoastra.