Cum se ajunge in Liepaja

Calatoria cu avionul la Liepaja

Turistii care prefera sa calatoreasca pe cale aeriana, pot opta pentru un zbor Bucuresti-Riga. Calatoria dureaza aproximativ 3 ore. De la Riga puteti inchiria o masina cu ajutorul careia sa mergeti pana la Liepaja, puteti lua trenul sau autocarul. In oras puteti sa va plimbati atat cu autobuzele care va sunt puse la dispozitie ori cu microbuzele si tramvaiele, aici gasindu-se cea mai veche linie electrica de tramvai de pe tot teritoriul tarii.

Pretul biletului de avion de la Bucuresti la Riga variaza intre 100 si 250 de euro, in functie de mai multi factori: rezervarea anticipata a biletului de avion cu cel putin o saptamana inainte, clasa la care zburati, Low Cost sau Business si daca optati pentru un bilet dus intors, beneficiind astfel de o reducere substantiala de aproximativ 40 % reducere din pretul actual al biletului de transport. De asemenea, in pretul acestuia, este inclusa si taxa de bagaje.

Pretul biletului de autobuz de la Riga la Liepaja este de 5 euro de persoana, echivalentul a 3 latsi. Daca optati pentru inchirierea unei masini, in capitala Letoniei gasiti o multime de firme rent-a-car, pretul de inchiriere variind intre 20 si 50 de euro pe zi, in functie de autoturismul pe care il doriti si dotarile acestuia, precum si de perioada de inchiriere.

Calatoria cu trenul la Liepaja

In Liepaja exista o linie feroviara, insa aceasta nu este disponibila decat pe timpul anotimpului cald. Turistii care doresc sa calatoreasca pe cale feroviara, pot lua trenul care pleaca la miezul noptii din Gara de Nord - Bucuresti si are capat de linie la Riga. De aici puteti lua atat trenul daca este vara, cat si un autobuz sau sa inchiriati o masina pentru a ajunge la destinatie.

Pretul biletului de tren din Romania pana in capitala Letoniei variaza intre 100 si 150 de euro in functie de clasa la care mergeti, daca rezervati biletul cu cel putin o saptamana inainte de plecare si daca optati pentru un bilet de tren dus-intors, platind astfel aproape trei sferturi din suma totala a biletului de tren. Calatoria cu trenul pana la Riga dureaza aproximativ o zi si jumatate, in functie de cat de mult sunteti retinuti la vama.

Calatoria cu autoturismul la Liepaja

Daca preferati sa plecati din Romania spre Liepaja cu masina proprie sau cu autocarele agentiilor care fac curse frecvente spre aceasta destinatie turistica, trebuie mai intai de toate sa va interesati care este cel mai bun traseu rutier.

In general, soferii de autocare care fac curse saptamanale la Liepaja, opteaza pentru traseul Ungaria – Ucraina – Polonia – Lituania – Riga – Liepaja. Cand ajungeti in capitala tarii, veti fi directionati cu ajutorul indicatoarelor rutiere pana la Liepaja pe autostrada A9 sau A11, aceasta asezare urbana fiind la 200 de kilometri de Riga, la est de aceasta. Distanta dintre Bucuresti si Liepaja este de aproape 2000 de kilometri, in functie de traseul rutier pe care alegeti sa il urmati.

Calatoria din Romania pana in Letonia va dura aproximativ o zi si jumatate, in functie de cat de mult stati la vama si de cat de frecvente sunt stationarile dumneavoastra. Cand intrati pe teritoriul leton cu autoturismul, nu uitati sa va achizitionati vigneta, altfel veti risca o amenda. De asemenea, daca calatoriti pe timp de iarna, echipati-va anvelopele cu lanturi de zapada, aprindeti si ziua luminile de intalnire si puneti-va centura de siguranta chiar daca stati in spate.