Cum se ajunge in Riga

Calatoria cu avionul la Riga

Persoanele care prefera sa calatoreasca cu avionul, pot opta pentru un zbor cu aterizare la Riga, plecarea fiind de pe Aeroportul International Otopeni de la Bucuresti. In capitala tarii puteti sa mergeti atat cu trenul urban, cat si cu autobuzele, tramvaiele, troleibuzele, metroul sau taxiurile. In plus, multi proprietari privati ofera curse rapide cu microbuzul la un pret mai mic decat la celelalte mijloace de transport in comun.

Riga detine cel mai mare Aeroport International din toate tarile Baltice. Acesta s-a construit in anul 1973 si a fost renovat ultima data in anul 2001, cu ocazia aniversarii orasului de 800 de ani.
Pretul biletului de avion de la Bucuresti la Riga variaza intre 100 si 250 de euro, in functie de clasa la care zburati, Business sau Low Cost, de perioada anticipata de rezervare a biletului de avion si daca optati pentru un tichet dus intors, beneficiind astfel de o reducere substantiala de aproximativ 50 de euro din pretul actual al biletului.

Calatoria cu trenul la Riga

Turistii care doresc sa calatoreasca pe cale feroviara, pot pleca cu trenul de la Gara de Nord din Bucuresti cu capat de linie la Riga. Calatoria va dura aproximativ o zi si jumatate, in functie de cat de mult timp sunteti retinuti la vama.

Pretul biletului de tren variaza intre 100 si 200 de euro, in functie de perioada anticipata de rezervare a biletului, de clasa la care mergeti si daca va achizitionati un bilet de tren dus intors, putand economisi in acest mod aproximativ 50 % din pretul de baza al biletului.

Calatoria cu autoturismul la Riga

Persoanele din Romania care vor sa mearga in Letonia cu propriul mijloc de transport sau cu autocarele care ofera saptamanal excursii organizate spre aceasta destinatie, mai intai de toate trebuie sa se intereseze care este traseul rutier optim pentru ei.

In general, soferii de autocare care merg in capitala letona, opteaza pentru drumul rutier: Bucuresti – Ungaria – Ucraina – Polonia – Lituania – Riga. Distanta dintre Bucuresti si Riga este de 1710 kilometri, in functie de traseul pe care il urmati si timpul parcurs pana la destinatie va fi de aproximativ o zi si jumatate, depinzand de cat de frecvente sunt stationarile pe care le faceti si de cat de mult timp veti pierde la vama.

Cand intrati pe teritoriul leton nu uitati sa va achizitionati vigneta altfel riscati sa primiti o amenda drastica, politia de circulatie letona fiind neinduratoare in privinta acestui aspect. De asemenea, aveti grija sa nu depasiti deloc viteza legala maxima admisa si asigurati-va cu centurile de siguranta atat daca stati pe scaunele din fata, cat si din spate. Cand intrati in Letonia, ar fi bine sa nu aveti la voie dispozitive de detectare radar sau antiradar, deorece in aceasta tara detinerea si folosirea acestora este considerata infractiune si este pedepsita conform legii letone.