Ghid turistic Saulkrasti

Recomandat pentru: plaja, muzee, litoral, relaxare

Despre Saulkrasti

Pe Coasta Vidzeme, in estul Golfului Riga, la aproximativ 35 de kilometri de capitala tarii se gaseste una dintre cele mai frumoase statiuni din Letonia, Saulkrasti. Aceasta dateaza din anul 1933 si, pana in anul 1991, a fost una dintre cele mai vizitate statiuni, urmand ca din acest an sa isi castige drepturile de oras. Micuta asezare urbana se intinde pe aproximativ 40 de kilometri, mai mult de jumatate incluzand padure. Statiunea Saulkrasti are iesire la Lacul Lilaste, un motiv in plus de atractivitate.

Istoria spune ca in secolul al XVIII-lea, in aceasta regiune s-au instalat cei mai importanti nobili din nordul tarii, construindu-si aici cabane si vile de lux. De atunci, statiunea a devenit cunoscuta drept Bogatia din Estul Golfului Riga, respectiv Soarele Coastelor si, in anul 1933, regiunea si-a luat numele actual.

Orasul prezinta destul de multe obiective si atractii turistice in ciuda dimensiunii reduse ale acestuia. Turisti din toate colturile lumii vin in statiunea Saulkrasti pentru a se relaxa pe nisipul alb si fin, pentru a face baie in apa sarata a Golfului Riga si pentru a vizita monumentele istorice si arhitecturale care se gasesc aici. Cele mai importante dintre acestea, sunt: Dunele Albe de Nisip, Muzeul de Biciclete, Capela Sfantului Petru din secolul al XIII-lea, Portul Skulte – un loc unde vezi sute de pescari, Biserica Luterana Evanghelista, Cabana Gradina din anul 1839, Parcul National Piejura, Monumentul Inotatorilor si Teiul lui Ecaterina - plantat de Ecaterina a II-a a Rusiei. In Saulkrasti s-au nascut cateva personalitati, dintre care ii amintim pe actrita de etnie letona Ligita Skujina si pictorul renascentist Marin Valdimar.

Orasul Saulkrasti este un loc perfect pentru cei mici si adolescenti, aici organizandu-se diferite activitati sportive si de divertisment precum inot, echitatie, paintball, bowling, biliard, pescuit, surf, plimbari cu bicicleta sau cu ambarcatiunile marine, baschet, fotbal si drumetii in aer liber. De asemenea, persoanele de sex feminin vor adora pur si simplu SPA-urile ce se gasesc in statiune si centrele de infrumusetare, precum Rozeni, Lastarii si cel mai mare centru de recreere, "Apusuri de Soare".

Localitatea poate fi inclusa intr-un sejur care sa cuprinda, printre altele, capitala Riga. Se poate vizita si intr-o excursie de o zi, astfel, puteti sa rezervati cazare in Riga si sa va faceti timp pentru a explora imprejurimile acesteia.

Saulkrasti