Cum se ajunge in Saulkrasti

Calatoria cu avionul la Saulkrasti

Compania Internationala Otopeni din Bucuresti pune la dispozitia clientilor curse aeriene cu aterizare la Riga, capitala tarii. Saulkrasti nu detine un Aeroport propriu, insa din Riga puteti lua trenul Intercity pana in statiune, puteti inchiria o masina sau sa mergeti cu autobuzul. Calatoria cu avionul va dura aproximativ 3 ore.

Pretul biletului de avion din Romania pana in Letonia variaza intre 100 si 250 de euro, in functie de mai multe aspecte: daca achizitionati un bilet de avion dus intors veti beneficia de o reducere substantiala de aproximativ 50 de euro din pretul normal al biletului, in functie de clasa la care mergeti, Business sau Low Cost si de perioada anticipata de rezevare a biletului. Pretul biletului de tren din Riga pana la Saulkrasti este de 30 de euro persoana, echivalentul a aproximativ 25 de latsi, iar daca optati pentru inchirierea unei masini, o puteti face la oricare dintre companiile de transport din capitala Letoniei, pretul unei masini variind in functie de autoturismul pe care il alegeti, de facilitatile de care acesta dispune si de perioada sejurului dumneavoastra.

Calatoria cu trenul la Saulkrasti

Persoanele care prefera calatoria pe cale feroviara pot lua trenul din Gara de Nord - Bucuresti cu capat de linie in capitala Letoniei, Riga. Trenul pleaca la orele 24 ale noptii si ajunge in Riga in aproximativ o zi si jumatate, in functie de cat de mult sunteti retinuti la vama. De aici puteti lua trenul spre directia Saulkrasti.

Pretul biletului de tren de la Bucuresti la Riga variaza intre 100 si 150 de euro in functie de perioada anticipata de rezervare a biletului, de clasa la mergeti si daca optati pentru un bilet de tren dus intors, metoda prin care puteti economisi chiar si jumatate din pretul normal al biletului. Pretul biletului de tren de la Riga la Saulkrasti este de 30 de euro de persoana, echivalentul a aproximativ 25 de latsi.

Calatoria cu autoturismul la Saulkrasti

In cazul in care doriti sa calatoriti la Saulkrasti cu propriul dumneavoastra mijloc de transport sau in excursiile organizate care fac curse saptamanale catre aceasta destinatie, trebuie mai intai de toate sa va interesati care este traseul rutier optim pentru dumneavoastra.

In general, soferii care fac curse saptamanale spre aceasta destinatie opteaza pentru traseul rutier Romania – Ungaria – Ucraina – Polonia – Lituania – Riga – Saulkrasti. Distanta dintre Riga si aceasta statiune este de 35 de kilometri, iar cea dintre Bucuresti si Saulkrasti este de aproximativ 1800 de kilometri, in functie de traseul pe care mergeti, iar timpul de parcurgere este de o zi si jumatate (depinde de cat de mult sunteti retinuti la vama si de cat de dese sunt opririle dumneavoastra). Din Riga veti fi directionati catre destinatia propusa cu ajutorul indicatoarelor rutiere, destul de multe la numar. Drumul nu vi se va prezenta cu gropi sau alte imperfectiuni, rar intalnind in aceasta tara strazi sau autostrazi in lucru.

Cand intrati pe teritoriul leton nu uitati sa va achizitionati vigneta, altfel riscati sa platiti amenzi drastice si nu incalcati limita de viteza legala, politia rutiera din aceasta tara fiind foarte aspra din acest punct de vedere si, daca veti calatori pe timp de iarna, echipati-va anvelopele cu lanturi de zapada (altfel riscati amenzi). De asemenea, un lucru important de stiut este ca, in Letonia, daca detineti si folositi aparate radar si anti radar riscati o amenda considerabila, utilizarea acestor aparate fiind interzisa.

Saulkrasti