Ghid turistic Baalbek

Recomandat pentru: situri religioase, arhitectura, puncte de interes, simbol turistic, arheologie, istorie, ruine

Despre Baalbek

Cunoscut sub titulatura de Heliopolis (din limba greaca), in timpul dominatiei romane, Baalbeck este situat pe Valea Beqaa, la est de raul Litani. Primele marturii despre intemeierea orasului sunt inregistrate in urma cu aproximativ 9000 de ani. Prin definitie, orasul este unul de sorginte romana, peste tot marturiile istorice si arheologice fiind intalnite. Prin urmare, iubitorii de istorie, arta si civilizatie antica pot vizita orasul, fara teama de a ramane dezamagiti, cele peste 300 de locuri si locatii istorice venind sa le satisfaca pofta de informatie.

Trecut in patrimoniul Unesco (1984), cu o structura incredibila a arhitecturii romane, orasul este o vie marturie a stilului architectonic romano-bizantin, aflat la apogeul sau, in acele vremuri. Unesco, a luat in patrimoniu intregul oras, inclusiv zidurile vechi ale sale ridicate de arabi, intreg site-ul roman si Moscheea Ras-Al-Ain.

Ca puncte de atractie va recomandam Templul lui Jupiter, Templul lui Bachus, sculpturile inchinate zeitatilor Cerea, Anthony si Cleopatrei, cea mai mare dala de piatra existenta in site-ul arheologic, Piatra femeii insarcinate si alte multe locuri pline de pitoresc si istorie.

Fara indoiala, cel mai impresionant este templul roman, timpul afectat construirii acestui lacas fiind de un secol si jumatate, lucrarile nefiind incheiate. Considerat fiind cel mai mare templu din istoria Imperiului Roman, cercetatorii acrediteaza ideea ca bazele sale au fost puse in timpul lui Septimiu Sever (193-211 D.C.), la baza acestor supozitii stand monezile descoperite in site-ul arheologic, ce au batue pe o fateta imaginea acestui templu. Astazi, doar sase din cele 14 coloane mai sunt in picioare, opt dintre ele fiind demontate si transportate la Constantinopol, fiind aflate in structura basilicii lui Justinian, Hagia Sophia. Cel mai mare dintre cele trei temple este inchinat Zeului Soare. Initial numarul coloanelor a fost de 54, la pozitionarea lor fiind folosite empiricele macarele roamne, blocurile de piatra avand intre 60 si 100 de tone.

Locul despre care v-am vorbit mai sus este unul dintre cele mai bogate si interesante site-uri arheologice din lume, obiectiv turistic pe care vi-l recomandam in mod expres.

Daca doriti sa va cazati in Balbeck, trei hoteluri va vor sta la dispozitie, Hotel Jupiter, Kanaan Group Hotel si Hotel Khawam Balbeck.

Restaurantele din oras imbina fericit bucataria traditional libaneza cu spiritual orientului, dar vine sa satisfaca si cerintele occidentale prin prezenta restaurantelor gen fast-food. Al Eman, Al Madina, Al Soufsaf, Baitina, Al Jazira, Riviera, Naher al Khaled sunt doar cateva dintre numeroasele locuri unde puteti gusrta din preparatele culinare puse la dispozitia turistilor.

In Baalbeck ajungeti de pe aeroportul din Beirut pe sosea, distanta fiind de aproximativ 87 de kilometri, si o puteti parcurge in o ora si trei sferturi.

Top obiective turistice Baalbek

Templul lui Bachus din Baalbek
Templul lui Bachus din Baalbek

Templul lui Bachus a fost unul dintre principalele trei temple dintr-un mare complex din antichitatea clasica, situat la Baalbek Liban . Templul i-a fost...

Templul lui Jupiter din Baalbek
Templul lui Jupiter din Baalbek

Complexul de temple de la Baalbek se invecineaza cu campia Bekaa la o altitudine de 1150 metri. Orasul Baalbek a atins apogeul dezvoltarii sale in timpul...

Ruinele Orasului Baalbek
Ruinele Orasului Baalbek

Ruinele Orasului Baalbek, situate pe un deal mare (1150 de metri), cu o vedere expansiva peste campiile adiacente, se invecineaza pe doua laturi cu orasul...

Marea Moschee din Baalbek
Marea Moschee din Baalbek

Marea Moschee este situata in Orasul Vechi din Baalabek. Aceasta a fost fondata in timpul domniei lui Nour Addin ibn Zinki. Marea Moschee a fost construita...

Baalbek