Ghid turistic Beirut

Recomandat pentru: situri religioase, plimbari in aer liber, arhitectura, puncte de interes, arta, atractii inedite, cladiri administrative

Despre Beirut

Beirut (Bayram) este capitala si cel mai mare oras din Liban. Situat pe o peninsula, la punctul de mijloc al coastei mediteraneene a Libanului, orasul serveste ca port maritim al tarii.

Beirut este un oras al contrastelor. Desi are unii dintre cei mai prietenosi localnici de pe planeta, a fost, de asemenea, in 2012, scena unor conflicte mortale. In oras veti gasi restaurante frumoase, relicve coloniale si moschei vechi. Beirut a avut de suferit mai mult decat cele mai multe alte capitale, dar este, unul din locurile cele mai vibrante si vii din lume.

Vizitatorii orasului vor gasi ca tinerii din Orientul Mijlociu stiu sa petreaca dar si sa studieze serios la Universitatea Americana din Beirut, una dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant din regiune. Acestia vor gasi, de asemenea, baruri si cafenele pe Rue Hamra si Corniche, locuri in care localnicii libanezi se aduna pentru a juca carti si pentru a fuma.

Ca turist in Beirut puteti vizita numeroase obiective, intre care se numara: Muzeul National din Beirut - colectia muzeului contine in majoritate relicve feniciene; Rocks Pigeon - un arc imens din roca jurassica; Baile romane - descoperite in 1968; Moscheea Al Omari ai carei pereti sunt decorati cu gresie si inscriptii otomane; Grand Serail - sediul central al primului-ministru libanez; Piata Martyrs in care veti putea vedea Opera; Universitatea Americana din Beirut (AUB) - deseori descrisa ca o oaza de calm intr-o jungla de beton, AUB este una din universitatile cel mai apreciate din Orientul Mijlociu; Muzeul Cilicia, un muzeu dedicat armenilor; René Moawad Garden - cel mai vechi parc public din oras; Catedrala St George - biserica cea mai veche din Beirut.

Dar si imprejurimile orasului ofera o diversitate de activitati pe care le puteti face: Muntii Lebanon gazduiesc nu mai putin de sase statiuni de schi, toate situate la o ora cu masina de capitala; iubitorii curselor de cai pot merge pe Hipodromul Beyrouth; Clubul de Golf Liban din oras ofera conditii de top-class, ocupand 50 de hectare amenajate si oferind un teren de 18 gauri; Beirut Balon este o institutie locala gasita pe Rue Allenby, aceasta ofera plimbari cu un balon cu heliu; Parcul tematic se afla la 15 minute de centrul orasului si are o tema feniciana.

Intre barurile din Beirut se numara: Ferdinand – serveste unele dintre cele mai bune cocktail-uri din Beirut si C-Lounge - situat la etajul al saselea al hotelului Bay View. In ceea ce priveste cluburile amintim: B 018, care atrage cei mai buni DJ internationali; Cassino - un club de extrem de popular si Treesome – unde veti putea asculta in special jazz.

Daca va place muzica clasica, atunci nu ratati concertele regulat organizate la Biserica Sf. Iosif Monot. Acesta este locul principal in care canta orchestra Filarmonicii libaneze.

Viata de noapte Beirut ofera, intre altele, baruri, cluburi si pub-uri. Concurenta pentru clienti este acerba. Orasul ofera si locatii cu muzica clasica si dans.

Intre teatrele din Beirut puteti alege intre Al Madina, Monot si Théatre de Beyrouth.

Gurmanzii vor fi deosebit de incantati de ceea ce ofera acest oras. Exista o gama larga de alegere atunci cand vine vorba de masa la Beirut: intre restaurantele de lux (scumpe) amintim Mayrig, Signor Sassi si Yabani; intre restaurantele cu preturi moderate amintim Buttermint si Cafe Blan; intre restaurantele cu preturi mici amintim Thea de Rituels, Leil Nhar si The Palms.