Informatii utile Liberia

Date generale


Capitala: Monrovia
Moneda: Dolar liberian (LRD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT 00:00
Religie: Crestini (85.9%), Musulmani (12%), Alte religii (2.1%)

Liberia este recunoscuta pentru


arhitectura
muzee
plaja

Cand este indicat sa vizitati Liberia

Sezonul rece este ideal pentru a va petrece vacanta in aceasta tara, anotimp ce dureaza din noiembrie pana in aprilie. Liberia beneficiaza de o clima ecuatoriala, iar lunile de vara sunt excesiv de calduroase si cu un grad ridicat de umiditate si pot ridica probleme celor ce tolereaza mai greu caldura. In Monravia temperaturile medii se situeaza intre 23 si 32°C. De asemenea, sunt de evitat, cand va programati vacanta, lunile cuprinse intre mai si octombrie, cand se inregistreaza precipitatii importante, conditii in care majoritatea drumurilor devin inaccesibile, ceea ce v-ar compromite, practic, itinerariul turistic.

Temperaturi medii lunare in Liberia

Ce sa luati in bagaj

Clima tropicala ce caracterizeaza tara va determina sa luati in bagaj haine deschise la culoare, din materiale naturale, precum inul sau bumbacul, care sa va ajuta sa suportati mai usor temperaturile ridicate. Vantul de origine sahariana, care traverseaza tara intre decembrie si martie, poate ridica unele probleme, astfel ca e bine sa aveti la voi o jacheta cu maneca lunga si o palarie. Cele mai potrivite sunt jachetele impermeabile care va vor proteja de precipitatii, destul de prezente in lunile mai si octombrie. Nu uitati lotiunile de protectie solara si ochelarii de soare, precum si solutiile contra tantarilor. Mai adaugati si o trusa de prim ajutor si, bineinteles, camera foto. Nu uitati incaltaminte cat mai comoda, sandale pentru plimbarile pe plaja, dar si pantofi sport pentru vizitele in parcurile nationale sau excursiile montane.

Ca regula generala, societatea liberiana este destul de toleranta cu turistii, dar doamnelor le este recomandat sa evite transparenta si tinutele excentrice, acoperindu-si mainile si picioarele. In acest sens, o esarfa sau un sal de matase va va fi tot timpul de folos.

Viza turistica in Liberia

Turistii romani care doresc sa-si petreaca concediul in Liberia au nevoie de viza, care se obtine de la Ambasada Romaniei din Paris, deoarece Liberia nu are Reprezentanta Diplomatica la Bucuresti. Viza se elibereaza cu doua saptamani inainte de data plecarii, in baza pasaportului cu o valabilitate de cel putin 6 luni de la intrarea in tara, la care trebuie sa atasati doua formulare completate in original, sa adaugati o copie dupa biletul de avion dus-intors si un voucher care sa confirme rezervarea de la hotel. Mai trebuie sa prezentati si intinerariul turistic pe care intentionati sa-l urmati si sa achitati o taxa in valoare de 70 USD, aferenta eliberarii vizei.