Informatii utile Liechtenstein

Date generale


Capitala: Vaduz
Moneda: Franc elvetian (CHF)
Limba oficiala: Germana
Fus orar: GMT 01:00
Religie: Crestini (91.9%), Musulmani (5%), Alte religii (3.1%)

Liechtenstein este recunoscuta pentru


cladiri istorice
arhitectura
lacasuri de cult
centre culturale
situri religioase
arta

Cand este indicat sa vizitati Liechtenstein

Liechtenstein are un climat temperat, alpin, cu veri calde, umede si ierni blande. Liechtenstein este pregatit pentru vizitatori in orice moment al anului. Daca doriti sa practicati sporturi de iarna, statiunile alpine se deschid spre sfarsitul lunii noiembrie. Acestea sunt cele mai populare in sezonul de Craciun si sunt inchise din aprilie, cand zapada se topeste. Cei mai multi turisti vin aici pentru placerile in aer liber, cum ar fi schi si drumetii.

Temperaturi medii lunare in Liechenstein

Posibilitati de cazare in Liechtenstein

Exista o gama larga de hoteluri de-a lungul Liechtenstein, atat in orase cat si in mediul rural. Hotelurile sunt gradate de la 1 la 4 stele. Pensiunile private sau casele de oaspeti ofera o optiune mult mai ieftina decat hotelurile. Veti putea gasi un camping in Mittagspitze, Triesen.

Ce sa luati in bagaj

Hainele usoare, confortabile, se recomanda pentru vara. Hainele groase sunt purtate in timpul iernii. Pelerinele de ploaie sunt necesare pe tot parcursul anului. Nu uitati aparatul foto!

Transportul in Liechtenstein

Principalele companii internationale de inchirieri auto sunt reprezentate in Liechtenstein, dar veti gasi si firme locale. Varsta minima de inchiriere auto este de 21 de ani. Limita de viteza este de 120 kph (74 mph) pe autostrazi si 100 kph (61 mph) pe autostrazi in zonele construite; 80 kph (49 mph) pe drumurile deschise, si 50 kph (31 mph) in orase. Un permis de conducere national este necesar.

Shopping in Liechtenstein

Preturile si gama de produse sunt aceleasi ca si in Elvetia. Cumparaturile de specialitate includ obiecte din ceramica lucrate manual si timbre postale din Liechtenstein.

Programul magazinelor, este, in general, de luni-vineri 8-12 si 13,30-18,30. Din aprilie pana in octombrie, magazinele de suveniruri sunt deschise duminica si de sarbatori.