Ghid turistic Triesen

Recomandat pentru: arhitectura, cladiri istorice, lacasuri de cult, situri religioase

Despre Triesen

Triesen este situat in Liechtenstein, in partea de sud a capitalei Vaduz. Centrul Triesen este romantic, cu casele sale vechi, flancat de podgorii, iar cele doua capele prezente aici, capela Sfanta Maria si capela Sfantul Mamertus, spun o parte din lunga istorie a regiunii. Este situat intr-o zona pitoreasca, piemontana, si este considerata a fi una dintre cele mai vechi asezari din tara. In timpul Evului Mediu aici locuia nobilimea. Ei si-au construit vile in paduri frumoase si pe varfurile dealurilor, incercand sa obtina cat mai mult din peisajele inconjuratoare minunate.

Astazi, Triesen este o localitate moderna, cu multe atractii pentru vizitatori si localnici. In ultimii ani, Triesen a cunoscut cea mai mare crestere a populatiei la nivel de tara, din cauza infrastructurii bune si a localizarii atractive. Dupa ce scolile au fost renovate, o scoala de muzica a fost deschisa in 2004.

Triesen ofera multe oportunitati de divertisment, multumita investitiilor continue in infrastructura culturala si sportiva. Aici va veti putea bucura si de un complex dedicat tenisului, atat de interior cat si de exterior. Pe tot parcursul anului, piscina interioara de la scoala este vizitata de familii care se bucura de locul de joaca pentru copii si zonele de gratar in lunile de vara. Desi Triesen este una dintre comunele cele mai moderne din Liechtenstein, are si o lista lunga de atractii istorice. Veti putea vedea aici biserici care dateaza din secolul al XV-lea, precum biserica parohiala Sfantul Gallus si o moara de tesut, care a trecut deja testul timpului.

Mersul pe bicicleta este o modalitate buna de a explora frumusetea locului!

Top obiective turistice Triesen

Biserica Parohiala Sfantul Gallus din Triesen
Biserica Parohiala Sfantul Gallus din Triesen

Parohia St. Gallus a fost construita in 1455. Cinci secole mai tarziu, in 1834, cladirea bisericii a trebuit sa fie inchisa, deoarece locatia incorecta...

Capela Sfantul Mamertus din Triesen
Capela Sfantul Mamertus din Triesen

Capela St Mamerta din Triesen este cea mai veche capela din tara. Aceasta dateaza in secolul al IX-lea. Anterior, pe acest site a fost situat Castelul...

Triesen