Ghid turistic Vaduz

Recomandat pentru: cetate, muzee, castel, arhitectura, galerii de arta, peisaje, natura

Despre Vaduz

Vaduz este capitala Liechtenstein, cu un numar de aproximativ 5.000 de locuitori. Este, de asemenea centrul administrativ si politic al tarii. Din 1939, Vaduz este orasul in care a familia regala din Liechtenstein isi are resedinta permanenta. Castelul din Vaduz, cel mai proeminent reper al capitalei, este resedinta domnitorului.

Initial in zona s-a practicat agricultura, orasul fiind cunoscut mai ales pentru vinurile sale excelente; ulterior Vaduz a devenit cunoscut pentru comert international, industrie, banci si multe oportunitati pentru cumparaturi. Astazi, Vaduz este capitala serviciilor financiare din Liechtenstein, gazduind in centrul sau, banci si firme de contabilitate. Familia Regala este proprietara bancii in Liechtenstein - acum numita LGT Bank.

Pe harta Vaduz putem sa reperam cateva obiective turistice de interes, precum Muzeul de Arte Frumoase din Liechtenstein, Muzeul National, Scoala de muzica, Universitatea de Stiinte Aplicate din Liechtenstein, Muzeul de schi, Biblioteca Nationala, o piscina in aer liber, Rin Park Stadium, si diverse alte facilitati sportive.

Exista patru centre principale pentru sport in Vaduz: stadionul, care gazduieste echipa nationala, si se afla pe partea laterala a raului Rin - acest stadion este, de asemenea, utilizat pentru festivalul anual de film; in apropiere este Grammar School (gimnaziul), cu o sala de sport complet utilata; o pista de alergare, si Complexul in aer liber Mühleholz cu teren de mini-golf. In Vaduz veti gasi si un club de tenis.

In centrul orasului Vaduz este statia de autocare, un nod important pentru reteaua de transport a tarii.

Vaduz