Despre Lituania

Lituania este una dintre cele mai mari tari cu deschidere la Marea Baltica. Capitala Lituaniei este Vilnius, iar aceasta se invecineaza cu Letonia, Belarus si Polonia.

Istoria acestei tari ne dezvaluie unele elemente importante si uneori nestiute de cei care ii calca teritoriul. Lituania a fost mentionata pentru prima data intr-un manuscris medieval german din anul 1009. Cucerind teritorii importante din Belarus, Ucraina, Rusia si Polonia, Lituania a devenit pana la sfarsitul secolului al XIV-lea, cea mai mare tara din Europa.

Lituania este acum o tara mica, cu 3 milioane de locuitori, majoritatea fiind lituanieni, urmati fiind de polonezi si rusi. Majoritatea locuitorilor sunt de religie catolica, dar sunt si ortodocsi de rit rusesc, protestanti si atei. Lituania era cunoscuta, in trecut, ca taramul castelelor de lemn. Castelele din Lituania erau ridicate pe varfurile dealurilor si aveau rol de adapost si de protectie impotriva atacurilor dusmanilor. Lituania este asemenea unui basm medieval, cu diferite constructii, care dateaza din aceasta perioada. Lituania este, de asemenea, locul unde artistii cu inclinatii boeme pot sa se desfasoare si sa isi arate opera lumii.

Lituania este o tara mai putin cunoscuta in randul turistilor, dar aceasta are de oferit o multitudine de variante pentru petrecerea unei vacante relaxante. In Lituania cel mai des se asculta muzica jazz, prin urmare, iubitorii de muzica jazz se pot bucura de muzica buna la diferite concerte sau festivaluri de muzica jazz.

Moneda folosita in Lituania se numeste litas. Desi Lituania face parte din Uniunea Europeana, inca se mai foloseste moneda nationala. Unele hoteluri afiseaza preturile in ambele monede.

Lituania este cunoscuta pentru preturile mici, pentru frumusetea arhitecturala a cladirilor si pentru traditiile unice. Fiind una din cele trei tari cu iesire la Marea Baltica, Lituania este obligatoriu inclusa in circuitele baltice organizate de agentiile de turism in mod regulat. De asemenea, puteti sa sperati la o vizita in Lituania la bordul vapoarelor de croaziera in Marea Baltica.