Transport Kaunas

Kaunas si-a dezvoltat si sistemul de transport public. Exista 16 trasee de troleibuz si 47 trasee de autobuz in interiorul orasului. Biletele de autobuze si troleibuze pot fi cumparate de la chioscurile de presa. Reteaua de autobuze acopera intregul orasul. Flota de troleibuze este relativ noua. In oras exista si aproximativ 50 de rute de microbuze private.

Kaunas Turism card este o optiune pentru a calatori in Kaunas pe bani mai putini. Cardul costa 68,99 LTL (19,98 €) si este valabil timp de 7 zile in Kaunas.

Tarifele de taxi variaza de la 2 LTL (€ 0,6) la 2,5 LTL (€ 0,72) pe kilometru. Pentru calatorii cu taxiul este recomandabil sa se comandati unul prin telefon, deoarece oprirea unui taxi pe strada nu este un obicei. Seara si noaptea, pretul va fi mai mare.

Conducerea unui automobil in Kaunas este usoara daca respectati reglementarile de trafic. Desigur, partea centrala a orasului Kaunas este puternic afectata de fluxurile de trafic intensiv. Exista si companii de inchiriere masini in Kaunas, inclusiv Fortuna, Avis, Hertz, Europcar, AviaEuropa, NeoRent etc.. Toate aceste companii au birouri in Aeroportul Kaunas. Vehiculele sunt prevazute cu un rezervor plin. Masina trebuie sa fie returnata cu rezervorul plin.

Locurile de parcare in centrul Kaunas si in zona Orasului Vechi, se platesc.

Exista mai mult de 50 km de piste pentru biciclete in Kaunas si numarul acestora este in crestere in fiecare an.