Ghid turistic Palanga

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, panorama, atractii inedite, cladiri istorice, gradina botanica, relaxare

Despre Palanga

Palanga este un oras statiune, situat in vestul Lituaniei, pe malul Marii Baltice. Aceasta este cea mai aglomerata statiune, pe timp de vara, din Lituania si are frumoase plaje de nisip si dune.

Legenda spune ca a existat un altar pagan, la poalele dealului Palanga, unde frumoasa preoteasa, pe nume Birute, tinea ceremonialele incendiilor. Dupa ce a auzit de frumusetea lui Birute, Kestutis, Marele Duce al Lituaniei, a vrut sa o faca sotia lui. Este scris in cronica Bychowiec ca Birute nu a fost de acord cu aceasta propunere si i-a raspuns ca a promis zeilor ca o sa ramana fecioara toata viata ei. Kestutis a dus-o cu forta la Trakai, capitala sa, unde a organizat casatoria. Mai tarziu, Kestutis a fost ucis, iar Birute s-a intors la Palanga. Acum, zona este obiectiv turistic, sub numele de Dealul Birute.

Puteti veni in Palanga cu avionul, orasul avand un aeroport, Aeroportul Palanga, care ofera zboruri regulate operate de companiile aeriene straine. De la aeroport puteti lua autobuzul care face transferul in oras; sau puteti lua un taxi, care ajunge in aproximativ 10 minute pana in Palanga.

In Palanga este recomandat sa vizitati digul. De asemenea, puteti sa va plimbati pe strada Basanavicius, punctul central al orasului Palanga si punctul culminant al oricarei vizite in acest oras. Strada se intinde de la strada Vytauro pana la dig. De-a lungul acestei strazi pot fi gasite cele mai multe baruri din oras, restaurante, cluburi de noapte si magazine de suveniruri.

Plaja din Palanga este foarte cautata de turisti. Plaja se intinde pe mai multi kilometri in orice directie de la dig. Aceasta este foarte aglomerata pe timpul verii, avand in vedere ca majoritatea lituanienilor vin aici.

De aesmenea, puteti vizita Gradina Botanica din Palanga. Aceasta este situata la sudul orasului. Aici veti gasi multa liniste in special iarna. In apropiere este dealul Birute. De acolo puteti sa faceti o plimbare frumoasa, inapoi in oras, pe plaja. Articolele din chihlimbar sunt una dintre specialitatile orasului. Pentru a cumpara suveniruri mergeti la magazinele din jurul plajei.

Un procent mare din gospodariile din Palanga ofera camere pentru dormit la un pret foarte mic. Trebuie, pur si simplu, sa cautati casele cu semnul pentru cazare. Daca doriti sa stati la o pensiune in Palanga, puteti merge la 7 Sakalai, de pe strada Sakalo. Pensiunea este situata intr-o locatie inconjurata de padure de pin. Pentru a manca, puteti merge la unul dintre cele mai bune restaurante din Palanga, Feliksa.

Top obiective turistice Palanga

Gradina Botanica din Palanga
Gradina Botanica din Palanga

Acest parc este unul dintre cele mai frumoase parcuri, cel mai bine conservat si cel mai bine mentinut de pe coasta Lituaniei. In 1897 contele Felix Tiškevic¬ćius...

Dealul Birute din Palanga
Dealul Birute din Palanga

Birute a fost a doua sotie a lui Kestutis, Marele Duce al Lituaniei si mama lui Vytautas cel Mare. Potrivit traditiei ea s-a nascut langa Palanga si a...

Palanga