Ghid turistic Siauliai

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, situri religioase, alte atractii

Despre Siauliai

Siauliai este cel de-al patrulea oras ca marime din Lituania. Orasul este capitala judetului Siauliai, iar neoficial este capitala de nord a Lituaniei. Orasul a fost fondat in 1236 pe 22 septembrie, dezvoltandu-se ca post de aparare impotriva atacurilor, de catre teutoni. Locuri pe care trebuie neaparat sa le vizitati sunt Catedrala Sf. Apostoli Petru si Pavel, Piata Sundial, Lacul Talksa, Muzeul Pisicilor, Muzeul de biciclete si Dealul Crucilor. Un loc pe care nu puteti sa il ratati este Dealul Crucilor, care are peste 100,000 de cruci.

Siauliai este considerat si orasul Soarelui. Daca decideti sa mergeti la Siauliai nu puteti rata cele 7 obiecte unice: Sulptura “Dawn”, Catedrala “Sf. Apostoli Petru si Pavel”, Fantana “Discuri Solare”, Pata Sundial, Ceasul “Cocos” si vitraliul “Batalia Soarelui”, situat in sala de concerte “Sun”.

Orasul Siauliai va pune la dispozitie diferite moduri de a va petrece timpul liber: ati putea merge la billiard - “Apollo boulingas”, la bowling - la “Mega Club” sau in cluburi de noapte - “Mega” sau “Martini”. Un oras vibrant, Siauliai este faimos pentru echipa sa de baschet, rivalitatea din campionatul lituanian si valoarea jucatorilor de aici fiind recunoscuta in toata lumea.

Atunci cand doriti sa serviti masa, puteti merge la reastaurantul Berneliu uzeiga, de pe strada Aido, sau la restaurantul Zemaitis, aflat pe strada Vilniaus. Daca doriti sa gustati mancare specific lituaniana, nu ezitati sa mergeti la restaurantul Juone pastuoge sau Medine pastoge. Daca doriti sa mergeti la un café – bar, puteti merge la Smaku Smakas. Pentru o pizza buna, puteti merge la Cili Pica, de pa strada Vilniaus, dar de asemenea, aici gasiti si McDonald. Daca doriti sa va indulciti putin, nu puteti rata “Ruta”, magazinul celei mai vechi fabrici de dulciuri din Lituania. Magazinul ofera dulciuri traditionale lituaniene, facute dupa retete vechi.

Siauliai