Ghid turistic Vilnius

Recomandat pentru: arhitectura, situri religioase, lacasuri de cult, cladiri istorice, puncte de interes, arta, monumente

Despre Vilnius

Vilnius este capiala Lituaniei si, de asemenea, este cel mai mare oras din Lituania. Acesta este situat in sud-estul tarii, aproximativ la 30 de km de la frontiera cu Belarus. Fiind capitala si cel mai populat oras din Lituania, Vilnius este un important centru de arta, moda, tehnologii si educatie.

Vilnius este recunoscut pentru Orasul Vechi, care are o arhitectura frumoasa si face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din 1994. Influenta sa evreiasca pana in secolul al XX-lea a facut ca orasul sa mai fie numit „Ierusalimul de Lita”; chiar si Napoleon a numit orasul „Ierusalimul de Nord”. In 2009, Vilnius a fost Capitala Europeana Culturala.

Pe tot parcusul anului, orasul ofera o varietate culturala, muzica, teatru, arta si festivaluri de moda. Puteti merge la Teatrul de Opera si Balet, unde sunt trei sau patru spectacole pe saptamana; daca doriti sa vedeti un teatru modern, puteti merge la teatrul Oskaras Korsunovas. Una dintre principalele obiective turistice din Vilnius este turul cu balonul cu aer cald, un mod nou si interesant de a vizita obiectivele turistice din Vilnius. Daca doriti sa faceti un tur al orasului pe cont propriu puteti merge la Velo Vilnius si sa inchiriati o bicicleta.

Daca vi se face foame, Vilnius va pune la dispozitie o gama variata de restaurante. Pentru cei care nu doresc sa cheltuie multi bani, Apuokas este unul dintre cele mai ieftine restaurante. Daca doriti sa mancati mancare specific lituaniana, puteti merge la Cili Kaimas; daca sunteti vegetarian puteti merge la Balti Drambliai, aflat pe strada Vilniaus; iar daca doriti un restaurant in stil medieval puteti merge la Lokys, aflat pe strada Stikliu.

Un lucru pe care trebuie sa il cunoasteti, este ca in Vilnius, fumatul este interzis in toate locurile publice, cu exceptia unor cluburi de noapte, care au o camera speciala pentru fumatori.

Spre seara, puteti merge la Bix, de pe strada Etmonu, un bar in care puteti sa ascultati muzica rock; sau daca doriti sa ascultati muzica pop puteti merge la Brodvejus, de pe strada Vokieciu -Mesiniu. Si dupa ce ati hoinarit o zi intreaga, puteti sa va cazati intr-unul din hotelurile din Vilnius, recunoscute pentru calitatea lor.

Toate aceste atractii, caracteristice pentru o citadela din Uniunea Europeana, plus usurinta de a ajunge aici, fac din capitala Vilnius unul din orasele cele mai cautate de turistii in circuit in Lituania. Vilnius este un oras relativ sigur, incercati sa mergeti cu incredere!