Informatii utile Vilnius

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Lituaniana
Fus orar: GMT 02:00

Vilnius este recunoscuta pentru


arhitectura
situri religioase
lacasuri de cult
cladiri istorice
puncte de interes
arta

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Vilnius

Vilnius este un oras pe care il puteti vizita in tot timpul anului. In timpul verii, temperaturile cresc, insa turistii prefera sa viziteze orasul spre sfarsitul primaverii si inceputul toamnei, atunci cand multimile turistice se risipesc. Iernile pot fi lungi si grele, cu zapada si temperaturi scazute, dar este, momentul ideal pentru a merge in pub-uri traditionale si de a descoperi strazile pustii, romantice.

Temperaturi medii lunare in Vilnius, Lituania

Ce sa luati in bagaj

Este recomandat sa adaugati in bagaj incaltaminte confortabila, deoarece veti avea mult de mers pe jos; o umbrela, avand in vedere ca ploua foarte mult; un pulover sau hanorac chiar si in timpul verii cand poate fi foarte rece. In general, turistele pot purta rochii! Veti arata ridicol in pantaloni scurti si in tricou. Consumabile medicale si produse cosmetice puteti achizitiona si local.

Shopping in Vilnius

Suvenirul cel mai popular pe care il puteti achizitiona de aici este chihlimbarul baltic, disponibil in magazine. Desi Vilnius are mai multe mall-uri de mari, cum ar fi Europa si Akropolis, gazduieste si o multitudine de magazine de nisa de mici dimensiuni.

Magazinele din Vilnius deschid, de obicei, destul de tarziu in jurul orei 10 sau 11 si se inchid la 18 sau 19.