Informatii utile Luxemburg

Date generale


Capitala: Luxemburg
Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Franceza, Germana, Luxemburgheza
Fus orar: GMT 01:00
Religie: Crestini (70.4%), Musulmani (2.3%), Alte religii (27.3%)

Luxemburg este recunoscuta pentru


cladiri istorice
istorie
puncte de interes
arhitectura
arta
muzee
cultura

Cand este indicat sa vizitati Luxemburg

Clima este continental temperata, iernile sunt blande, verile racoroase si ploile abundente. Lunile mai-august sunt ideale pentru turisti, deoarece in aceasta perioada clima este foarte blanda si placuta.

Temperaturi medii lunare in Luxemburg

Bucataria traditionala in Luxemburg

Daca doriti sa incercati preparate din bucataria locala, veti descoperi ca aceasta este puternic influentata de cea germana si de cea franceza. Cel mai cunoscut preparat luxemburghez este judd mat Gaardenbounen, care contine ceafa de porc afumata, fasole si cartofi. Acesta se asorteaza de minune cu o halba de Diekirch, cea mai cunoscuta bere locala.

Mancarurile traditionale luxemburgheze sunt reprezentate de preparatele din carne de porc afumata, servita cu fasole sau varza acra, de faimosul jambon afumat, de preparatele din pastrav, stiuca, langusta, pregatite intr-un mod unic, dar si de delicioasele dulciuri preparate cu lichioruri locale.

Alte informatii utile pentru o vacanta in Luxemburg

Daca veniti din una dintre tarile care fac parte din spatiul Schengen (Austria, Belgia, Republica Ceha, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, Suedia, Ungaria), sau dintr-o tara integrata in Uniunea Europeana, aveti nevoie de pasaport sau carte de identitate valabile cel putin inca trei luni de la data incheierii calatoriei. Daca proveniti din alte tari decat cele mentionate mai sus, veti avea nevoie de pasaport valabil cel putin inca trei luni de la data incheierii calatoriei, dar si de viza de intrare in tara.

Asigurarea medicala este obligatorie in Luxemburg, asa ca turistii trebuie sa isi faca asigurare medicala si de calatorie, pentru intreaga calatorie. In cazul in care aveti probleme medicale, trebuie sa luati legatura cu partenerul luxemburghez al societatii de asigurari, iar acesta va va indica unitatile medicale care va pot furniza servicii in baza politei de asigurare.

In Marele Ducat de Luxemburg se circula pe partea dreapta a drumului. Limitele de viteza sunt de 20 km/h in zonele pietonale si rezidentiale, 50 km/h in localitati, 90 km/h pe drumurile nationale si in tuneluri, si 130 km/h pe autostrazi.

Parcarea reprezinta o problema in orasele mari. In general, parcarile stradale sunt cu plata si se fac controale regulate pentru depistarea celor care vor sa se sustraga reglementarilor.