Ghid turistic Larochette

Recomandat pentru: istorie, cladiri istorice, monumente, puncte de interes, plimbari in aer liber, arhitectura, arta

Despre Larochette

Larochette este un oras in centrul Luxemburgului, in cantonul de Mersch, pe malul raului Ernz Alb. In ciuda dimensiunii sale reduse, imprejurimile au multe de oferit: o natura intotdeauna fascinanta, atractii turistice, restaurante fine si cafenele confortabile. Cu locatia sa centrala, Larochette este baza perfecta pentru excursii pe tot teritoriul Marelui Ducat al Luxemburgului.

Cu o suprafata de 15,4 ha, Larochette este un amestec multicolor de nationalitati si culturi diferite. Numele Larochette vine de la piatra pe care castelul a fost construit. Larochette este mentionat pentru prima data in 1176 sub numele sau latin Rupe (insemnand piatra). Ofera o varietate de optiuni pentru a petrece vacanta: hoteluri, campinguri, case de vacanta "self catering" si un hostel pentru tineri. Paduri intinse, roci ciudate, pantele insorite si vaile umbrite stabilesc un decor fermecator pentru drumetii (30 km de poteci).

Larochette este impartit in doua - orasul medieval din jurul "Rue de Mersch" si centrul de astazi in jurul pietei "Bleech". Aceasta parte noua a fost situata in afara zidurilor orasului. In perioada de inflorire a industriei textile, tesaturile au fost puse aici in valoare, pe malurile raului "Ernz", la albire, ceea ce explica numele de "Bleech". Locul a fost renovat si decorat cu stil, si inconjurat de magazine, hoteluri, restaurante si cafenele. In onoarea traditiei textile a localitatii, a fost ridicat un muzeu. Bleech este, de asemenea, "locul pentru a savura o masa buna sau o bautura fina pe una din terasele amplasate in jurul acestui "pitoresc centru”.

Larochette