Ghid turistic Luxemburg

Recomandat pentru: cultura, muzee, puncte de interes, situri religioase, arta, expozitii, galerii de arta

Despre Luxemburg

Orasul Luxemburg este apitala Marelui Ducat al Luxemburgului. Acesta se afla la confluenta raurilor Alzette si Petrusse. Orasul Luxemburg se afla in centrul Europei de Vest, la 213 kilometri de Bruxelles, 372 km de Paris si 209 km de Cologne. In 2011, Luxemburg a fost clasat ca avand de-al doilea cel mai mare PIB din lume.

In ciuda faptului ca orasul este de dimensiuni relativ mici, acesta are mai multe muzee notabile: Muzeul National de Istorie si Arta (MNHA), Muzeul de Istorie a orasului Luxemburg, Muzeul de Arta Moderna si Muzeul National de Istorie Naturala (NMHN). Orasul gazduieste si Universitatea din Luxemburg.

Orasul Luxemburg se afla pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, pe seama importantei istorice a fortificatiilor sale. O nota aparte o acordam Palatului Ducal, dar si institutiilor culturale. In oras exista doua teatre principale, Grand Theatre Luxembourg si Theatre des Capucins. Galeriile de arta includ Villa Vauban, Casino Luxembourg si Am Tunnel.

Luxemburg este, de asemenea, renumit pentru restaurantele sale. Cele mai multe restaurante ofera o servire relativ rapida. Unele restaurante din Luxemburg sunt inchise duminica si / sau lunea.

Hotelurile din Luxemburg sunt grupate in centrul orasului, in apropiere de gara. Cele mai multe hoteluri ofera reduceri de weekend, ceea ce inseamna ca puteti economisi semnificativ.