Informatii utile Luxemburg

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Franceza, Germana, Luxemburgheza
Fus orar: GMT 01:00

Luxemburg este recunoscuta pentru


cultura
muzee
puncte de interes
situri religioase
arta
expozitii

Cand este indicat sa vizitati orasul Luxemburg

Vremea calda poate fi de asteptat in special in perioada mai-septembrie. Restaurantele, hotelurile si cele mai multe atractii din Luxemburg raman deschise tot timpul anului, si nu exista niciun sezon specific de varf, desi anumite perioade: cum ar fi Ziua Nationala in luna iunie, Paste si Craciun pot fi rezervate in avans.

Temperaturi medii lunare in Luxemburg, Luxemburg

Toamna poate fi un moment bun pentru a vizita orasul, caderea frunzelor fiind un spectacol natural minunat si gratuit.

Ce sa luati in bagaj

Pelerinele de ploaie sunt recomandate in orice moment al anului. Nu exista niciun sezon vizibil umed sau uscat in Luxemburg, iar cel mai bine este sa veniti pregatiti pentru toate eventualitatile.

Transportul in Luxemburg

Cel mai bun mod de a vizita orasul Luxemburg este mergand pe jos, cu bicicleta sau cu autobuzul. Datorita dimensiunilor mici ale orasului si peisajului frumos, mersul pe jos va fi o reala placere. In cateva ore puteti ajunge sa cunoasteti intregul oras mergand pe jos. Autobuzele sunt regulate si toate trec prin Gara Centrala.

Orasul opereaza trasee de biciclete si statiile pentru inchirieri pot fi gasite in diferite locuri din centrul acestuia.

Shopping in Luxemburg

Achizitiile speciale includ portelan si cristal. Villeroy & Boch fabrica de portelan din orasul Luxemburg a fost inchisa in 2010 deoarece procesul de productie s-a mutat in Asia, dar aici functioneaza inca un magazin de desfacere.

O alta specialitate regionala este ceramica Nospelt. Cele mai populare articole produse din ceramica Nospelt sunt jucarioarele pentru copii. Pentru bunuri de moda de lux si accesorii este recomandat Grand Rue, din centrul orasului Luxembourg.

Viza turistica in Luxemburg

Nu este necesara obtinerea unei vize turistice pentru un sejur.