Ghid turistic Mondorf les Bains

Recomandat pentru: arhitectura, situri religioase, cladiri istorice, lacasuri de cult

Despre Mondorf les Bains

Mondorf-les-Bains este un oras in sud-estul Luxemburgului; un oras balnear (de unde si numele sau) si "posesorul" singurului cazino din Luxemburg.

De-a lungul secolelor, Mondorf a fost atacat frecvent, ars si reconstruit. Abia in anul 1840, ca urmare a sapaturilor dupa sare, au fost descoperite apele termale, dupa o forare la o adancime record de 736 de metri. In ciuda proprietatilor lor minerale, apele nu erau potrivite, din cauza culorii maronii a sarii obtinute, cauzata de continutul de fier bogat, aparut dupa distilare. Cu toate acestea, notarul local, J.P. Ledure, a vazut si alte oportunitati pentru apele din Mondorf si a avut succes in gasirea de sprijin pentru infiintarea "Société des Bains de Mondorf". Arhitectul Charles Eydt a fost imediat convocat de a construi stabilimentul termic, care a fost inaugurat la 20 iunie 1847. Ca rezultat al succesului spa-ului, orasul a prosperat datorita invitatiilor francezi bogati, ce au venit sa stea in hotelurile de lux aparute in apropiere.

Spa-ul saluta mii de vizitatori pe an, cu apele sale bogat mineralizate la 24°C. Amplasat intr-un parc magnific, de aproximativ 50 de hectare, cu paduri si plante, borduri de flori, peluze cu iarba si sculpturi ale unor artisti celebri, facilitatile sale sunt printre cele mai moderne din Europa. Apele sunt deosebit de potrivite pentru tratamentul afectiunilor la ficat, gastrice si afectiuni respiratorii. In plus fata de un pavilion de fitness complet echipat, exista, de asemenea, cabine de masaj, saune, piscine acoperite si in aer liber, solarii, bai turcesti si jacuzzi.

Mondorf les Bains ofera atractii si evenimente pe tot parcursul anului: turnee de tenis, tir cu arcul si scrima. Sunt organizate numeroase festivitati si seri speciale.Orchestra spaului, impreuna cu muzicienii sai excelenti, sustin concerte regulate. Pentru week-enduri, sejururi peste noapte, cure, intalniri de afaceri si banchete, veti primi un bun veni la Mondorf Parc Hotel ****. Acest hotel este situat in imprejurimi exceptionale, cu acces direct la facilitati precum spa-ul si clubul de fitness.

Puteti descoperi, de asemenea, restaurantele de pe bulevard, inclusiv restaurantul "De Jangeli", unde puteti gusta cele mai bune vinuri luxemburgheze, recomandate de catre somelieri renumiti.

Top obiective turistice Mondorf les Bains

Biserica Sfantul Mihail din Mondorf les Bains
Biserica Sfantul Mihail din Mondorf les Bains

Construita in anii 1764-1766, cu ajutorul Preotului de Echternach, aici s-au adunat numeroase piese de mobilier din timpul domniei lui Ludovic al XV-lea....

Sinagoga din Mondorf les Bains
Sinagoga din Mondorf les Bains

Situata pe strada Moulin, Sinagoga din Mondorf les Bains a fost construita in 1899 de cateva familii de evrei. Ea a devenit proprietatea Mordorf in 1995.

Mondorf les Bains