Catedrale si biserici

Biserica Sfantul Mihail din Mondorf les Bains

Construita in anii 1764-1766, cu ajutorul Preotului de Echternach, aici s-au adunat numeroase piese de mobilier din timpul domniei lui Ludovic al XV-lea. Aceste piese de mobilier au fost creat de sculptorul de renume Jean-Pierre Decker, numit "Älterhännes". El a trait si a lucrat in timpul vietii sale, in Mondorf.

Catedrala Notre Dame din Luxemburg

Catedrala Notre Dame din Luxemburg (Kathedral Notre-Dame), o magnifica structura gotica, a fost construita intre anii 1613-1621. Aceasta adaposteste cavoul familiei regale, precum si un sarcofag de dimensiuni impresionante al lui John cel Orb, care poate fi vazut numai cu aprobare. In prima duminica de dupa Pasti, aici are loc o ceremonie anuala numita "Octava Doamnei noastre de Luxemburg”. Aceasta...

Sinagoga din Mondorf les Bains

Situata pe strada Moulin, Sinagoga din Mondorf les Bains a fost construita in 1899 de cateva familii de evrei. Ea a devenit proprietatea Mordorf in 1995.

Biserica din Larochette

Biserica Sf. Donatus se afla centrul orasului Larochette. Biserica a fost construita de arhitectul Charles Arendt intre anii 1860 - 1862. Picturile murale din sala corului au fost facute de Nicolas Brücher (1874-1957). Slujbele catolice au loc in fiecare sambata seara si duminica dimineata in luxemburgheza si limba portugheza.

Biserica Veche Saint Laurence din Diekirch

Biserica Veche Saint Laurence din Diekirch a fost ridicata pe resturile unui important oras roman, si este situata in centrul din cartierul vechi. Pe parcursul secolelor, biserica a fost supusa la numeroase transformari. In anul 1467 a fost extinsa partea de nord. Arcadele gotice, ferestrele gotice si fresca, de asemenea, au fost construite in aceasta perioada. Latimea bisericii se ridica acum la 12...

Manastirea Saint Maurice din Clervaux

O alta atractie turistica importanta, alaturi de Castelul din Clervaux, este Manastirea Saint Maurice. Constructia parohiala a fost cladita in anul 1910, in stil Rinezo-Romanesc. In interior puteti vizita o expozitie numita Viata Monastica. Langa manastire puteti admira un monument istoric in forma de cruce care comemoreaza soldatii eroici din timpul invaziei franceze din anul 1795 pana in anul 1798.

Capela Saint Quirin din Luxemburg

Capela St Quirin se afla in valea Pétrusse si dateaza din secolul XIV. Este alcatuita pe jumatate din stanca ce o sustine si jumatate din zidarie de piatra. In apropiere se afla un viaduct cu 25 de arcade - Passerelle, precum si Podul Adolf.