Ghid turistic Vianden

Recomandat pentru: arta, cladiri istorice, cultura, istorie, muzee, puncte de interes

Despre Vianden

Situat la granita dintre Luxemburg si Germania, Vianden este cunoscut pentru impozantul Castel din oras. Numele original al localitatii a fost Viennensis, iar prima referire istorica a fost in 698, anul de cand exista o inregistrare sub forma unei donatii, a unei podgorii, facuta de Sf. Irmina catre manastirea din Echternach.

In Evul Mediu, mestesugarii din Vianden erau recunoscuti pentru abilitatile lor in meseriile practicate, ca tabacari, postavari, tesatori, zidari, lacatusi sau aurari. De-a lungul anilor, s-au infiintat mai multe tabacarii, dezvoltand astfel o adevarata industrie de profil.

Vianden este unul din centrele turistice principale ale Luxemburgului, cu un numar mare de turisti si vizitatori anual. In special, castelul, restaurat recent, stabilit de pe stancile orasului, a devenit un muzeu care urmareste istoria sa si legaturile sale cu familiile regale din Europa si din Evul Mediu. Exista legaturi cu Victor Hugo, care a vizitat Luxemburg in 1862 si 1865 si a petrecut o perioada mai lunga in Vianden, in 1871. Schitele si scrisorile sale pot fi vazute in muzeul situat in casa unde a locuit in perioada respectiva. Exista, de asemenea, un muzeu de arte si meserii (Musée d'Art Rustique) si un muzeu dedicat papusilor si jocurilor (Musée de la Poupee et du Jouet).

Turistii pot vizita Vianden doar sa rataceasca prin strazile sale istorice, pe deal sau prin centru, intr-o promenada, in camping sau cu bicicleta, in partea de nord a Luxemburgului. In timpul lunilor de vara, un telescaun opereaza pe malurile raului oferind vederi magnifice asupra peisajului.

Vianden are, de asemenea, o serie de evenimente anuale si de sarbatori. Cel mai faimos dintre acestea este piata de nuci din octombrie, cand nucile locale sunt la vanzare, sub diferite forme - ca prajituri de nuc, produse de patiserie cu nuci, brandy si lichioruri de nuc.

Top obiective turistice Vianden

Castelul din Vianden
Castelul din Vianden

Conacul impunator al contilor de Vianden nu a fost doar o cetate medievala de aparare, ci un adevarat castel-palat. Castelul Vianden a fost construit intre...

Casa Victor Hugo din Vianden
Casa Victor Hugo din Vianden

Aici, poetul a scris o parte a "Anului Groaznic", de la fereastra sa, el a vazut silueta de castelul maiestuos si a urmarit venirile si plecarile din Vianden:...