Cum se ajunge in Macao

Calatoria cu avionul in Macao

Macao International Airport (MFM) este unicul aeroport din Macao, situat in estul peninsulei Taipa si este utilizat, in special, de companiile low cost pentru destinatiile din vacinatatea Macao, in special, pentru Hong Kong, China si Thailanda. Aeroportul se gaseste pe o insula artificiala situata la 3 km est de Cotai Strip. Companiile nationale aeriene sunt Air Macao si Viva Macao efectueaza curse regulate spre Osaka. Seul, Taipei, Bangkok, dar si in cele mai importante orase din China.

Alte 20 de companii internationale opereaza zboruri de pe acest aeroport in toata Asia centrala si de Sud-est. Printre acestea, Thai Air Asia (Kuala Lampur si Bangkok), iar companiile Tiger si Jetstar au zboruri spre Singapore. Cebu Pacific si Philippines Airlines au curse spre Manila si Clark. Aeroportul este legat de tarm prin mijloace de transport publice, servicii de taxi si companii de inchirieri auto. Pentru a ajunge la Macao, puteti opta pentru o cursa Bucuresti – Moscova (ecala 3 ore si jumatate) apoi, Moscova – Beijing ( 1 ora si 15 min. esc.) si, in final, Beijing-Macao, un drum de aprope 20 de ore.

Calatoria cu autobuzul in Macao

Exista doua mari companii de autobuze care circula in Macao, respectiv, Transmac si TCM. Acestea circula de la ora 6.00 pana la miezul noptii. Pentru a folosi aubobuzele, achitati tarife cuprinse intre 3.20 USD si 6.40 USD/calatorie. Trebuie sa introduceti in aparatul de taxat suma exacta, corespunzatoare distantei parcurse, deoarece tonomatele nu elibereaza rest. Asa ca trebuie sa aveti tot timpul monezi de 1 USD in buzunar. Pentru a va usura deplasarea, puteti sa va achizitionati un portofel electroic in valoare de 130 USD, pe care il puteti alimenta ori de cate ori aveti nevoie. Pentru un drum cu autobuzul de la aeroportul din Taipa la Macao platiti 4.20 USD, iar pentru un drum de la Macao pana la Coloane Village, achitati 5 USD/persoana. Daca intentionati sa traversati granita cu China, la Zhuhai, sau sa va imbarcati in feribotul care pleaca spre Hong Kong, trebuie sa stiti ca exista numeroase miniautobuze. Trebuie sa fiti atenti la bagaje sa nu fie nici prea grele, nici prea voluminoase, pentru ca veti achita taxe suplimentare. Cele doua companii de autobuze acopera intreaga suprafata a orasului, precum si zonele peninsulare din Taipa si Coloane. Majoritatea autobuzelor sunt dotate cu aer conditionat si sunt prevazute cu 20 de locuri. Sunt si autobuzele care circula pe distante lungi, respectiv, pe cele doua rute de la Macou spre provincia chineza Guangdong. Prima este Poarta Bariera, la granita cu Zhuhai si a doua este la punctul de frontiera Cotai, la capatul Podului Lotus de pe Insula Taipa. Poarta Bariera, situata la nord de Macao, este principala intrare spre Zhuhai, pe unde turistii pot calatorii in China. Toate autobuzele care circula intre Macao si Guangzhou, traverseaza aceasta bariera. Autobuzele care circula pe aceasta ruta sunt dotate cu aer conditionat. Pentru a va imbarca trebuie sa ajungeti in statia Kee Kwan\'s Company, situata in apropierea Hotelului Master, din Macao. Compania de autobuz se ocupa si de obtinerea vizelor necesare pentru a trece granita la Zhuai.

Calatoria cu masina in Macao

In Macao automobilul se conduce pe partea stanga a sensului de mers, iar pentru asta aveti nevoie de permis de conducere international. Drumurile sunt, in general, in stare buna. La fluidizarea traficului contribuie in mod evident, strazile cu sens unic (peste 80%). De asemenea, numeroasele taxiuri care fac legatura intre oras si aeroport, precum si serviciul public de transport eficient, fac circulatia sa se desfasoare cu usurinta, chiar si in orele de mare aglomeratie. Viteza maxima admisa este de 60km/h in localitati si 80 km/h in afara localitatilor. Taxiurile sunt o varianta pentru a va deplasa dintr-un loc in altul. In general, soferii vorbesc limba engleza, iar preturile sunt rezonabile. Exista un tarif suplimentar de 3 USD/bagaj. In general, tariful este de 15 USD/ 1,5 km.