Cum se ajunge in Bitola

Calatoria cu avionul la Bitola

Bitola nu dispune de un Aeroport International, cele mai apropiate fiind cel din capitala tarii si cel de la Ohrid. Turistii din Romania care vor sa calatoreasca pana in Macedonia  pot lua avionul cu decolare de pe Aeroportul International Otopeni din Bucuresti, cu escala la Aeroportul din Belgrad si aterizare la Aeroportul International Skopje. Distanta dintre capitala Macedoniei si Bitola este de aproape 100 de kilometri, de aici fiind pus la dispozitie un autocar care va va duce pana in centrul orasului.

Pretul biletului de zbor de la Bucuresti pana in capitala tarii variaza intre 150 si 200 de euro Pretul biletului de autocar de la Skopje pana la Bitola este de 50 de euro de persoana.

Calatoria cu trenul la Bitola

Persoanele care aleg sa calatoreasca cu trenul nu au la dispozitie o cursa directa din Romania. Pretul biletului de calatorie de la Bucuresti pana la Belgrad variaza intre 100 si 150 de euro de persoana. De acolo puteti lua un alt tren spre destinatia dorita

Calatoria cu autoturismul la Bitola

In cazul in care doriti sa calatoriti pana la Bitola cu propriul mijloc de transport sau cu autocarele care fac excursii saptamanale spre aceasta destinatie, trebuie mai intai sa va interesati care este cel mai bun traseu de parcurs. Distanta dintre Bucuresti si Bitola este de aproximativ 800 de kilometri, in functie de traseul pe care il urmati, si timpul estimativ de parcurgere este de o zi jumatate.

In general, soferii de autocare care fac excursii frecvente spre aceasta destinatie opteaza pentru ruta: Bucuresti – Ruse – Sofia – Bitola. In aceasta tara purtarea centurii de siguranta este obligatorie atat pentru pasagerii de pe scaunele din fata cat si a celor de pe bancheta din spate. Copiii cu varsta de pana la 12 ani nu au voie sa stea in fata si nici pe atasul motocicletelor. Daca calatoriti pe timp de iarna, nu uitati sa va echipati cauciucurile cu lanturi antiderapante pentru a nu primi amenzi si sa nu ramaneti inzapeziti. Detinerea si folosirea detectoarelor de radar este considerata o infractiune grava, la fel si daca conduceti sub influenta bauturilor alcoolice sau a stupefiantelor, limita maxima de alcool permisa in sange fiind de 0 la mie.

In cazul in care doriti sa stati mai mult de trei luni va trebui sa va prezentati la Ambasada Romaniei din Macedonia pentru a anunta. De asemenea, daca va cazati la vila unui localnic va trebui sa va prezentati la sectia de politie pentru straini din localitatea respectiva pentru a va lua in evidenta. Daca va cazati la hoteluri, de acest lucru se va ocupa receptia unitatii de cazare.