Informatii utile Ohrid

Date generale


Moneda: Denar (MKD)
Limba oficiala: Macedoneana
Fus orar: GMT 01:00

Ohrid este recunoscuta pentru


arhitectura
situri religioase
cladiri istorice
lacasuri de cult
puncte de interes
plimbari in aer liber

Clima in Ohrid

Ohrid este predominat de o clima temperata cu influente mediteraniene in zona de sud. Cea mai fierbinte luna a anului este iulie.

Temperaturi medii lunare in Ohrid, Macedonia

Primavara si toamna sunt anotimpuri cu temperaturi putin mai scazute decat cele normale. In timpul anotimpului cald nu este foarte cald insa ploua foarte mult asa ca nu uitati sa va puneti in bagaje umbrela. Iarna nu este foarte frig dar ninge din abundenta si ingheata des.

Limba oficiala in Ohrid

Limba oficiala a tarii este cea macedoneana. In unele zone din oras se gasesc multi locuitori care vorbesc limba albaneza si turca.

Modalitati de plata in Ohrid

Moneda tarii este Denarul Macedonean. In unele hoteluri si magazine se accepta plata cu cecurile de calatorie si cu ajutorul cartilor bancare. Cardurile de credit acceptate aici sunt Master Card, American Express, Euro Card si Visa Gold Electron.

Etniile din Ohrid

In urma ultimului recensamant facut in anul 2010, componenta etnica a fost urmatoarea: localnicii macedonieni sunt in jur de 80%, albanezi sunt 10% din populatie si restul, localnici de etnie turca si sarba.

Religiile din Ohrid

Religiile principale in acest oras sunt crestinismul si Islamismul.

Festivaluri si evenimente importante in orasul Ohrid

O data pe an la sfarsitul lunii iulie, in Ohrid se sarbatoreste Noaptea Muzeelor. Acestea sunt deschise spre vizitare toata noaptea si intrarea este libera.

Anual in luna august se organizeaza Ohrid Fest, un Festival de Muzica. La acest eveniment participa muzicieni din toata Peninsula Balcanica. Timp de o luna, din iulie pana in august se organizeaza Ohrid Summer Festival, un eveniment de teatru si de muzica. La sfarsitul lunii august se sarbatoreste Festivalul Anual de Cor International cu participanti din lumea intreaga.

Targul traditional de toamna se sarbatoreste la sfarsitul lunii septembrie.

Magazine si piete in Ohrid

Cea mai mare piata din oras este Piata Centrala Ohrid. Acesta este impartita in doua pavilioane, unul acoperit care se deschide iarna si in zilele ploioase si altul descoperit care se deschide in timpul anotimpului cald. Centrul comercial cel mai popular din Ohrid este Kliment Ohridski.