Informatii utile Tetovo

Date generale


Moneda: Denar (MKD)
Limba oficiala: Macedoneana
Fus orar: GMT 01:00

Tetovo este recunoscuta pentru


arhitectura
cladiri istorice
situri religioase
cultura
divertisment
fortareata

Clima in Tetovo

Tetovo este are o clima temperat continentala cu influente mediteraneene. Primavara si toamna sunt anotimpuri cu temperaturi normale insa ploua destul de mult asa ca daca calatoriti in aceasta perioada nu uitati sa va puneti in bagaje umbrela.

Temperaturi medii lunare in Tetovo, Macedonia

Vara este foarte calduroasa si secetoasa, cea mai fierbinte luna a anului fiind iulie. Iarna temperaturile sunt scazute, ninge din abundenta, ploua si deseori ingheata. Cea mai geroasa luna a anului este ianuarie.

Modalitati de plata in Tetovo

Moneda oficiala a tarii este Denarul Macedonean. In restaurante, magazine si hoteluri se primesc si cecurile de calatorie sau cardurile bancare. Cartile de credit acceptate aici sunt Visa Gold Electron, Master Card, American Express si Euro Card.

Limba oficiala in Tetovo

Majoritatea locuitorilor din Tetovo vorbesc limba macedoneana. Sunt si multi locuitori care vorbesc limba turca sau albaneza.

Etniile din Tetovo

Cei mai multi localnici din oras si din regiunea care-l inconjoara sunt persoane de etnie macedoneana. Totusi sunt si cei care sunt de etnie albaneza, sarba si turca.

Religiile din Tetovo

Principalele religii din Tetovo sunt crestinismul si islamismul.

Festivaluri si evenimente importante in orasul in Tetovo

Cel mai mare si mai important eveniment din Tetovo este Festivalul Zilelor Orasului. Acesta tine trei zile si se incheie cu o parada militara si un foc impresionant de artificii.

La sfarsitul lunii octombrie se organizeaza Targul de Toamna. Atunci se aduna localnici din oras pentru a-si pune la vanzare marfurile precum: vinul si tuica facute in casa, produse culinare afumate traditional macedonenefructe si legume proaspete, gemuri si dulceturi, faguri si miere de albine, produse vestimentare, de artizanat si bijuterii lucrate manual.

Anual la sfarsitul lunii iulie in oras se sarbatoreste Noaptea Muzeelor. Atunci intrarea este libera pentru toate muzeele din Tetovo.

Cu trei saptamani inainte de sarbatorile de iarna in centrul nou al orasului se desfasoara timp de o saptamana Targul de Craciun. De aici puteti cumpara brazi naturali si artificiali, ornamente si cadouri, precum si suveniruri.

Magazine si piete in Tetovo

Cea mai mare piata agro-alimentara din Tetovo este Piata Principala.

In Tetovo exista si numeroase baruri, cafenele, cluburi terase, care creeaza un mediu prielnic celor tineri de a se simti bine. Cel mai mare centru comercial din Tetovo este Palma Mall