Ghid turistic Antsiranana

Recomandat pentru: kitesurfing, pescuit, plaja, natura, rezervatie naturala

Despre Antsiranana

Antsiranana este un oras din nordul Madagascarului. Denumita pana in 1975 Diego Suarez (denumire folosita si astazi de localnici), localitatea este capitala provinciei Diana. Orasul a fost initial botezat cu numele celor doi exploratori portughezi care au descoperit zona, Diego Diaz si Fernando Suarez. Vizitatorii iubesc de obicei acest oras, considerat cel mai frantuzesc din Madagascar. Fiind cel mai mare centru urban din nordul insulei, Antsiranana se lauda cu pietele sale aglomerate, cu restaurante fine si cateva parcuri naturale in imediata apropiere. Este locul perfect unde sa stati cateva zile si sa va pregatiti o incursiune in restul tarii.

Antsiranana se lauda cu una dintre cele mai frumoase lagune din lume, in forma de floare cu patru petale. Intreaga panorama este usor de fotografiat. Din acest port natural si-au inceput britanicii invazia in Madagascar in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Dar celebritatea acestui golf este data de o legenda, despre care poate ati auzit. Se spune ca aici si-au creat piratii propria tara la sfarsitul secolului XVII, denumita Libertaria. Fondatorii ar fi proclamat libertatea absoluta a oamenilor, indiferent de religie si rasa, ceea ce in secolul XVII parea absurd. Istoricii nu s-au pus de acord daca aceasta povestire este reala sau doar o legenda.

Orasul este si o poarta de intrare spre Parcurile Naturale Montagne d'Ambre si Ankarana. Cei care aleg sa stea mai mult in Antsiranana descopera splendida arhitectura coloniala a asezarii, o piata mare vibranta si diverse ateliere in care sunt fabricate porude traditionale. Cele mai fumoase cladiri, mostenite de la colonialistii francezi, se afla pe strada Colbert. O excursie de o zi pana la plajele din Ramena este obligatorie. Ramena este un mic satuc in apropiere de Antsiranana, care se lauda cu plajele sale aurii, cu nisip fin. Puteti face acest traseu cu autobuzul sau cu taxiul, ambele foarte ieftine. Pe drumul spre Ramena veti putea admira mai multe specii de baubab, sase dintre ele endemice pentru Madagascar.

Antsiranana