Informatii utile Madagascar

Date generale


Capitala: Antananarivo
Moneda: Ariary (MGA)
Limba oficiala: Malgasa, Franceza
Fus orar: GMT 03:00
Religie: Crestini (85.3%), Musulmani (3%), Alte religii (11.7%)

Madagascar este recunoscuta pentru


plaja
pescuit
istorie
rezervatie naturala
catedrala
gradina zoologica
recif

Cand este indicat sa vizitati Madagascar

Tara este caracterizata de o clima subtropicala, iar regiunile estice ale tarii sunt recunoscute pentru precipitatiile importante datorate cicloanelor, in timp ce partea de sud –vest este mai calduroasa. Temperaturile din zona de coasta variaza intre 30° si 34°C. Vara, in Madagascar, dureaza din noiembrie pana in martie si, desi este considerata un anotimp ploios, este perioada ideala pentru vacanta, deoarece natura este de o frumusete aparte, in timp ce din iulie pana in septembrie puteti admira migratia balenelor, mai ales daca alegeti sa va petreceti vacanta in insula Sainte Marie.

Temperaturi medii lunare in Madagascar

Ce sa luati in bagaj

In general, companiile aeriene care zboara cu destinatia Madagascar sunt aeronave de mici dimensiuni, ceea ce inseamna ca nu sunt acceptate bagaje de dimensiuni mari, chiar daca sunteti dispusi la costuri suplimentare. Din acest motiv, ideal ar fi sa va luati in vacanta doar acele lucruri de care aveti nevoie si pe care sunteti siguri ca le veti folosi. In ce priveste imbracamintea, aceasta difera in functie de perioda cand plecati in vacanta. Pentru orice eventualitate, nu uitati o jacheta impermeabila, iar ca regula generala, alegeti articole deschise la culoare, din materiale naturale, in care va simtiti confortabil. Luati atat tricouri, cat si bluze cu maneca lunga si alegeti pantaloni din bumbac in locul jeasilor, iar pentru plimbarile pe plaja, utile sunt sandalele, in timp ce pentru vizitele in rezervatiile naturale pantofii sport sunt cei mai potriviti. Bineinteles, nu uitati articolele de uz personal si cremele de protectie solara, o trusa de prim ajutor, o lanterna, dar si o solutie de protectie contra tantarilor si camera foto, bineinteles.

Viza turistica in Madagascar

Turistii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in Madagascar au nevoie de viza de intrare, care se obitine de la Ambasada Republicii Madagascar din Bucuresti. Viza poate fi acordata pentru o perioada ce variaza intre 1 si 3 luni si se elibereaza in baza pasaportului, la care atasati formularele completate cu date personale (plus 2 fotografii recente), copie dupa rezervarea de la hotel si copie a biletului de avion dus-intors. Pe langa aceste documente, trebuie sa prezentati si un certificat medical care sa ateste ca ati efectuat vaccinul impotriva febrei galbene. Taxele pentru eliberarea vizei variaza intre 70 euro pentru 1-2 luni si 105 euro pentru o viza cu valabilitate de 3 luni.