Ghid turistic Insula Nosy Be

Despre Insula Nosy Be

Arhipeleagul Nosy Be este situat in nord-vestul coastei Madagascarului. Clima sa tropicala si locatia superba au transformat insula in cea mai exclusivista statiune litorala a tarii. Primii locuitori care au ajuns la Nosy Be au fost probabil populatiile Swahili si negustorii indieni, in secolul XV. Francezii au obtinut controlul arhipeleagului abia in 1841, in urma unui tratat semnat cu regina Tsiomeko.

Nosy Be se traduce in limba locala prin “insula mare”, chiar daca de-a lungul timpului asezarea a primit si alte denumiri, precum Nosy Manitra (insula parfumata). Imediat ce veti cobori pe aeroportul Fascene, veti intelege de ce. Mirosul de orhidee, cafea, cacao, vanilie si alte plante adie pe toata intinderea insulei. Floarea galbena ylang ylang (denumita si Floarea Florilor) este folosita pe scara larga in industra de parfumuri. O veti putea admira pe aceasta insula. Peisajele din Nosy Be sunt variate si caracterizate prin vai largi si dealuri inalte, supervizate de Muntele Lokone (450 m) si Muntele Passot (350 m). De pe aceste varfuri veti avea o priveliste exceptionala asupra Golfului Nosy Be, dar si asupra insulelor vecine, Radama si Mitsio Islands. Pe insula se afla 11 lacuri vulcanice, fiecare reprezentant un enorm rezervor de apa pentru localnici. Intreaga zona de coasta este acoperita de plaje cu nisip fin si palmieri. Temperaturile sunt placute tot timpul anului.

Nosy Be ofera o larga varietate de activitati entru turisti. Bucurati-va de plajele insorite, de apele verzi-albastrui si de spectaculosii recifi de corali. Explorati junga tropicala din rezervatia Lobeke si pastrati-va o zi pentru o escapada pe insulele vecine. Sunt multi operatori in Nosy Be care organizeaza drumetii, curse de mountain bike, scuba diving, pescuit sau excursii pe insulele din imprejurimi. Nu ratati piata din Nosy Bay. Este foarte colorata si vibranta, mai ales dimineata, cand negustorii isi aduc produsele de pe insula Madagascar. Viata de noapte in Nosy Bay este foarte activa si diversa, cu numeroase cluburi si restaurante care organizeaza petreceri sau concerte.

Insula Nosy Be